Mihaela Bilic, sfaturi despre cum slăbim sănătos: „Fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi”

Publicat: 05 mart. 2024, 10:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Life

Mihaela Bilic, despre cum slăbim cu ajutorul postului intermitent! Există efecte negative? Ce spune prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”!

Mihaela Bilic, sfaturi despre cum slăbim cu ajutorul postului intermitent! Medicul nutriționist și prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, de la Pro Tv, a explicat pe înțelesul tuturor, in exclusivitate pentru CIAO.RO, cea mai în vogă practică din ultimul timp: postul intermitent, cunoscut sub numele de „intermitent fasting”.

Ce sfaturi dă Mihaela Bilic despre cum slăbim cu ajutorul postului intermitent?

Acest stil alimentar alternează perioadele de post negru cu cele de alimentație normală. Cel mai frecvent se practică metoda 16/8, care înseamnă să nu mănânci nimic timp de 16 ore, iar în restul de 8 ore rămase să ai două mese principale. Există și alte tipuri, cum ar fi postul negru ținut timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână, dar și metoda 5 cu 2: 5 zile pe săptămână mâncăm normal, iar două zile mâncăm puțin, maximum 500-600 kcal pe zi.

Postul intermitent este un regim flexibil și ușor de urmat deoarece fiecare persoană poate să găsească tipul și ritmul care i se potrivesc. În esență, acesta presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de cealaltă, fără gustări între mese. Putem face din acest stil alimentar un obicei fiindcă nu are riscuri, ci doar beneficii.

Mihaela Bilic: „Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame”

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame. Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a declarat cunoscutul medic nutriționist, pentru CIAO.RO.

„La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

Însă există o întrebare ce se află pe buzele tuturor: Există efecte negative ale postului intermitent? Mihaela Bilic are răspunsul: „Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață. Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim. Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.

Sursa Foto: PRO TV

Publicat: 05 mart. 2024, 10:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă