Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au reunit la PRO TV pentru un sezon incendiar MasterChef
Florin Dumitrescu, de la MasterChef, “dă din casă”! Celebrul bucătar recunoaște că între el și cei doi colegi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, există clinciuri atunci când jurizează concurenții.
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au reunit la PRO TV pentru un sezon incendiar MasterChef. Cei trei au început deja filmările pentru emisiunea de cooking. Chefii sunt pregătiți să dea șorțurile celor mai buni concurenți. Show-ul este prezentat de Gina Pistol.
Spune-mi, cum te simți? Cum ești? Nerăbdător pentru sezonul 9 MasterChef?
În general mă simt bine, foarte responsabil cu alegerile mele și acum mă simt mai emoționat decât mă așteptam să fiu. De ce așa? Am văzut concurenții astăzi pentru prima oară și am avut… așa… un sentiment din ăsta de speranță, cumva în ochii lor așteptări. Eu am așteptări de la ei. Și când am văzut sigla și platoul gata…. și noi astăzi am intrat prima oară în platou. Ne-au năpădit emoțiile că e practic vorba despre întoarcerea acasă.
Mi-am amintit și prima zi de filmare în 2012. M-a emoționat foarte tare.
Cu ce crezi că vă mai surprind concurenții sezonului 9 MasterChef?
Mâncarea este atât de relativă încât fiecare om gătește aceeași rețetă într-un mod diferit. Și atunci surpriza poate să apară de la cine nu te aștepți. Combinațiile de gusturi, la fel, sunt infinite. Te poți juca cu ingredientele și cu gusturile încât surprize pot fi mereu. Deci mă aștept la surprize. Și bucătăria e într-o continuă evoluție.
Există așa clinciuri între voi, ca și jurați?
Ca și jurați, da, da, există, bineînțeles, clinciuri există. Și dacă nu ar exista, nu am evolua, pentru că părerile diferite, ne face pe fiecare să luptăm mai mult pentru dreptatea lui. Dar una e una, alta e alta, noi ca echipă nu avem clinciuri între noi. La noi funcționează foarte mult democrația, doi votează pro și unul se așează și el la aceeași masă, pentru că majoritatea câștigă întotdeauna.
Mai ai timp să gătești acasă?
Dacă nu am timp, îmi găsesc uneori. Gătesc mai rar pentru că într-adevăr nu sunt mereu acasă, dar atunci când gătesc, nu știu să gătesc puțin.
Adică o oală de ciorbă are cât? 5-10 litri?
Uneori 30 litri, depinde de rețetă, că dacă fac ciorbă de burtă nu pot să fac sub 30 litri că nu este gustoasă. Și nu mă risc să fac mai puțin de 30 litri. Dar da, avem această problemă de cantitate atunci când mă apuc să gătesc acasă. Gătesc prea mult și mai dau și pe la vecini.
Se adună prietenii acasă la voi, “hai, ce ne gătești în seara asta, chef”?
Nu e nimic planificat, nu e niciodată ceva planificat, poate la zilele de naștere, să zicem că mai fac un grătar, mai sun, dar de regulă rămâne multă mâncare și mai dau și la pachet.
Vecinii tăi o duc bine.
Uneori, atunci când gătesc, da.
Care e preparatul tău preferat?
Preparatul care mă impresionează de fiecare dată și îl caut, acasă, de cele mai multe ori, e tocănița de pipote, gulașul lu nevastă-mea, adică mâncărică de casă.
Soția gătește bine?
Soția gătește foarte bine. Soacra mea gătește foarte bine. Încercăm de fiecare dată să ne adunăm cu toții la masă, să mâncăm, și în funcție de poftele fiecăruia, bineînțeles, dacă o întrebi pe cea mică, o să mănânce paste non-stop. Cea mare mănâncă multă carne. Avem gusturi destul de variate și atunci masa e cam variată. Ne place să ne adunăm împreună.
Dar atunci când gătește soția, te bagi în oalele ei? Îți dai cu părerea?
Nu, și nici ea în ale mele. Ne respectăm spațiul.