EXCLUSIV | Ce probleme de sănătate a avut Emily Burghelea după ce a născut + Când renunță soțul ei la mască

Publicat: 19 mart. 2023, 16:45 Autor: Dora Bazavan Vedete

Emily Burghelea este pe val. Și nu doar ca tânăr influencer ci pe toate planurile. Este o mămică tânără care la 24 de ani are deja o fetiță de aproape doi ani și un băiețel născut pe 20 ianuarie, anul acesta, tot pe cale naturală. Cât de mult i s-a schimbat viața și ce spune despre botezul micuțului său, relația cu Iubitul lui Emily. Soțul ei care i-a fost alături în toate momentele importante dar și despre problemele de sănătate, fosta concurentă “Bravo, ai stil”, a trecut prin toate pentru Ciao.ro și ne-a povestit cum se simte acum!

Emily este foarte fericită

Emily, cât de fericită și împlinită ești în momentul de față?

Când mă uit la Damian și la Amedeea mi se umple sufletul de fericire și nu am cum să  nu mă consider o femeie împlinită și într-adevăr mă fac  foarte-foarte fericită! Am avut noroc să îmi întâlnesc sufletul pereche atât de devreme, pentru că am 24 de ani. Cumva la vârsta asta nu toată lumea se  gândește la căsătorie sau la copii. Mie mi l-a scos Dumnezeu pe Andrei în cale și practic mi-a schimbat viața, nu știu! Nu mă vedeam o mamă tânără pentru că nu visam neapărat la treaba asta. Însă în momentul în care l-am întâlnit pe Andrei, pur și simplu totul s-a schimbat și i-am spus că el este bărbatul lângă care vreau să îmi trăiesc toată viața. Și l-am vizualizat ca pe tatăl copiilor mei și asta s-a și întâmplat acum. Iar pentru asta sunt extrem de recunoscătoare și foarte-foarte bucuroasă, foarte plină de recunostință față de Dumnezeu.

Cum a fost botezul

Cum a fost botezul băiețelului vostru? De ce ați ales să îl faceți atât de intim acum?

Botezul a fost absolut superb! A fost exact așa cum a trebuit să fie și dacă ar fi să o iau de la capăt aș face exact la fel și cu  botezul Amedeei. M-aș duce la biserică  doar cu ea și cu familia, cu rudele foarte apropiate, adică bunicii și  părinții. A fost minunat! A fost un botez pentru sufletul nostru. Nu am avut  niciun fel de presiune, am putut să ne concentrăm la slujbă, fără să ne gândim la nimic altceva. Am fost acolo 100% și  recomand treaba asta. Oamenii au tendința să se piardă în prea multe fonfleuri și să uite esențialul, că botezul e despre momentul creștinării. Și nu neapărat despre petrecere, despre tot ce se întâmplă după. Vom face și o petrecere, în aprilie, pentru că atunci  se va termina și postul. Noi l-am botezat pe bebe  în post însă  botezul este permis, petrecerea nu. Chiar și așa am spus că nu vrem să treacă prea mult de când se împlinesc 40 de zile de la naștere și sper că am luat o decizie înțeleaptă.

Ce probleme de sănătate a avut Emily Burghelea după ce a născut

O să urmeze la un moment dat și o petrecere în toată regula?

Da! Categoric! Și noi suntem experți la petreceri, ne place foarte mult să facem petreceri frumoase la care toți oamenii să se simtă extraordinar de bine. Și am rezervat deja localul, am degustat meniul. Culmea este că de obicei totul se întâmplă pe ultima sută de metri la noi. Adică nu aveam prea mult timp la dispoziție să ne gândim. Nunta și botezul Amedeei, le-am făcut pe amândouă foarte repede, am organizat totul instant. Deși sunt mulți oameni care se gândesc o viață pentru un eveniment ca ăsta, noi l-am făcut  pe repede înainte și a ieșit destul de bine. Acum însă am rezervat din timp localul și am și degustat meniul. Facem lucrurile mai pe îndelete. Cred că odată cu al doilea copil vine și maturizarea și nu le mai facem pe toate în ultima clipă. În aprilie va fi evenimentul și sper să iasă totul minunat.

Are și fetiță și băiat

Cum ești tu de când ai și fetiță și băiat? La 24 de ani ai deja doi copii și radiezi!

De când am și fetiță și băiat sunt în priză, aș putea spune. Este un sentiment absolut fabulos să fie familia completă. Simt că suntem toți și sunt foarte bine. Sunt foarte fericită și în același timp, foarte obosită, dar cumva nu simt oboseala asta, nu știu. Ceva în mine îmi dă putere. Și înainte să rămân însărcinată și înainte să devin mamă, nu îmi imaginam că pot să fiu atât de puternică dar acum nu mai am nicio treabă. Mă trezesc de dimineață, chit că am dormit două ore pe noapte, dimineața sunt fresh. “Hai, mami, să ne spălăm pe dinți, ține-l tu pe bebe, hai să facem asta împreună!”, sunt mult mai puternică!

E minunat să ai doi copii pentru că fetița și băiatul  îți aduc bucurii diferite, senzații diferite. Când eram mămică de fetiță ziceam că este fabulos să fii mămică de fetiță. Acum când sunt și mămică de băiat, zic că este fabulos să fii și mămică de băiat pentru că sunt sentimente diferite, senzații diferite. Îi iubesc pe amândoi la fel de mult și cu toate astea e o bucurie diferită la fată  și la băiat. Cred că doar părinții care au și fată și băiat pot înțelege la ce mă refer.

Când renunță soțul ei la mască

Cât de greu îți este și cum percepe fetița ta faptul că acum petreci poate mai mult timp cu băiețelul?

Mi-a fost greu imediat după ce am născut când am trecut prin febra laptelui, când am avut și câteva probleme de sănătate. Acum nu mai îmi este atât de greu și am reușit să gestionez cumva situația, ca la carte, pentru că m-am documentat foarte bine. Am înțeles cum trebuie să acționez și cât de multă  grijă trebuie să am cu Amedeea. Pentru că deși ea a reacționat extraordinar de bine. În momentul în care am venit cu bebe acasă l-a pupat, l-a iubit și îl iubește în continuare.

De fiecare  dată când stă departe de bebe, poate când se duce cu Andrei la plimbare sau când merge la grădiniță, primul lucru pe care îl face, întreabă de bebe. Pentru că, cu toate astea, este și ea încă mică și are în continuare nevoie de multă atenție și de foarte multă afecțiune din partea noastră și de timp unu la unu. Asta am aplicat de curând și ne este mult mai bine. Petrec cam o oră pe zi-două ore pe zi, un somn de-al lui bebe doar eu cu ea.

Cum s-a acomodat fetița cu frățiorul

Facem ceva. Fie că  ieșim la plimbare, fie că mă joc doar eu cu ea, e foarte important timpul pe care îl petrec doar eu cu ea. Și acum percepe mult mai bine lucrurile. A avut o criză de gelozie dar de atunci nu s-a mai repetat treaba asta. Cred că a fost suficient cât să ne facă să înțelegem că trebuie să acționăm într-un anumit fel astfel încât și ea să aibă parte de timp doar cu noi și să se simtă în centrul atenției. Deși făceam asta și în trecut însă în trecut cred că noi o consideram prea mare. Acum am înțeles că este și ea în continuare mică și nu înțelege doar dacă îi spui. “Mami, uite, acum  trebuie să stau cu bebe!”. Trebuie să faci chestii care să îi arate că tu stai acum cu bebe. Și împreună îl culcați și după aceea este timpul pe care îl petrecem doar noi două împreună.

Cum a ales Emily Burghelea numele băiatului

Cum i-ai ales numele juniorului familiei?

Dacă numele de Amedeea l-a ales Andrei, în proporție de 100 la sută, înainte să știm exact dacă bebe din burtică va fi fată sau băiat. El a visat că vom avea o fetiță și a visat-o cu ochii mari. Exact cum este ea acum, este incredibil! Și el a știut, nu a mai avut nevoie de nicio confirmare din partea doctorilor. A știu de atunci că va fi fetiță. I-a pus numele Amedeea, care înseamnă iubire de Dumnezeu, vine din greacă, Ames Deus. Eu nu am avut nicio implicare, niciun cuvânt de spus pentru că este fata lui tată 100 la sută. Oricum, Amedeea seamănă destul de bine cu Andrei. E între ei ceva incredibil. Se înțeleg din priviri, simt pur și simplu.

Cum se descurcă având doi copii

Relația dintre tată și fetiță este ceva absolut fabulos. Deci dacă acest nume l-a ales Andrei, fără ca eu să nu am nicio implicare, de data asta  mi-a zis că este de datoria mea să aleg numele băiatului. Mi-a fost greu, mi-ar fi plăcut totuși să aibă un cuvânt de spus pentru că noi facem mereu lucrurile împreună. Și să îmi dea mie responsabilitatea asta mi s-a părut dificil însă cumva și eu am avut un fel de fler, de inspirație. Mă plimbam prin mall și dintr-o dată am simțit că asta este numele care mi-a venit în minte. Cred că am văzut ceva scris undeva, nu știu,  pur și simplu am zis, Damian. “Vai cât îmi place, gata! Damian este numele”. Și de atunci a rămas așa deși cred că doar ce aflasem atunci că sunt însărcinată. Eram cumva la începutul drumului, că să zic așa.

Iubitul lui Emily este împlinit

Ce spune iubitul lui Emily despre această formulă a familiei lui?

El îmi zice de fiecare dată că l-am făcut cel mai fericit din lume  că i-am oferit doi copii atât de repede și pare foarte încântat deși sunt și momente în care ne este greu.  De exemplu, într-o seară, Andrei a dormit pe jos, pentru că noi dormin cu bebelușii în pat și au avut o noapte mai dificilă și s-a întâmplat să fie nevoie pur si simplu să doarmă pe jos pentru că în pat  nu își mai găsea locul.  Cu toate astea, de fiecare dată, în fiecare dimineață ne spune că suntem frumoși, că ne iubește,  e un om atât de bun, că îmi dau lacrimile acum. E un om  atât de bun și care ne iubește atât de mult și chiar consider că e de la Dumnezeu și  încerc de fiecare dată să fac tot ce îmi stă în puțință astfel încât să fie fericit și să îi mulțumesc pur și simplu că există!

Cum s-a schimbat viața de cuplu

Când are de gând să renunțe la mască?

O întrebare foarte bună! Nu se știe niciodată! A postat o poză cu el fară mască pe contul lui de Instagram, doar că era o poză de când era mic și poate va renunța, chiar nu știu să zic. Momentan cred că e într-o zonă de confort așa. Cred că lumea s-a obișnuit cu el cu mască, nu mai are niciun stres așa. E confortabil cu treaba asta, dar să vedem!

De când cu doi copii, cum s-a schimbat viața voastra de cuplu? Mai aveți timp și pentru voi?

Timpul pentru noi îl percep acum diferit. Adică, în momentul în care copiii dorm seara și noi stăm unul lângă altul în pat și ne luăm în brațe și  pur și simplu facem ceva, ne uităm  la televizor, momentul ăla mi se pare atât de frumos și atât de tare. În momentul în care ai o familie, timpul pentru noi doi este diferit și cu toate astea, mi se pare diferit într-un mod atât de frumos și atât de  odihnitor, adică mă face de zece ori mai fericită faptul că se uită la mine, îmi zâmbește și îmi dă o îmbrățișare și îmi spune „Mommy, you did it!” (n.r.: Mami, ai reușit!), decât poate înainte să  avem copii când plecam, habar nu am, într-un weekend, într-o destinație romantică, poate la Paris și  petreceam tot weekendul acolo. Și atunci eram fericită și chestia aia mă împlinea dar acum mă împlinește de 10 ori mai tare simplul fapt că mă ține de mână și îmi zâmbește. Deși avem doi copii, avem în continuare și momente doar pentru noi dar toate sunt apreciate la un nivel diferit.

Este activă pe rețelele sociale

Cum reușești să fii atât de activă pe rețelele sociale cu un bebeluș de 40 și ceva de zile în brațe și o fetiță de 2 ani?

Să fiu activă pe rețelele de socializare face parte cumva din mine. E o chestie cu care eu am crescut. Fac asta de când eram mititică. Practic, Instagramul a luat naștere odată cu  momentul în care eu am avut acces la tehnologie și la internet și  nu îmi este greu, sunt foarte naturală și asta cred că îmi permite să postez cât de mult  vreau pentru că nu trebuie să stau să mă gândesc la ce să postez. Pur și simplu postez, sunt eu și am creat o legătură foarte frumoasă cu comunitatea mea de instagram, că acolo sunt mai activă, și mi se pare că intru să vorbesc cu prietenii mei.

Care este secretul lui Emily Burghelea

Care este secretul frumuseții tale de mămică tânără?

Iubirea! Cred că iubirea este secretul pentru că  multă lume îmi spune că de când m-am căsătorit am înflorit și așa mă și simt. Mă simt mai frumoasă, mă simt mai completă și cred că și de aceea se vede la exterior, faptul că sunt împlinită pe interior.

Cât de credincioasă ești?

Am o relație aparte cu Dumnezeu. Simt că a fost lângă mine întotdeauna și mereu am fost extraordinar de recunoscătoare pentru toate darurile pe care mi le-a oferit și cred că din recunoștință provine și abundență.

Probleme de sănătate după naștere

Ai depășit problemele de sănătate pe care le-ai avut după naștere?

Da, am depășit problemele de sănătate pe care le-am avut după naștere. Mulțumesc  lui Dumnezeu nu a fost nimic grav. Mai grav era ce credeau doctorii că e posibil să am dar nu am avut nici apendicită. Să mă operez de apendicită ar fi fost o situație destul de dificilă pentru că eu alăptez și ar fi fost greu dar  nu este vorba nici despre apendicită, nici despre nimic complicat. Am avut ceva probleme cu uterul, poate chiar normale. Uterul  a fost mărit în timpul sarcinii și după sarcină a rămas cumva mai mare și apasă pe ureter.

Nu  puteam să elimin urina de acolo și infecția din corp și din organism, și leucocitele crescute și durerea în partea dreapta. Febra laptelui a trecut, este normală și multe femei  se confruntă cu asta. Eu am fost puțin mai ghinionistă, cu o formă gravă, mai puternică, cu febră și frisoane  constante aproape, dar mulțumesc lui  Dumnezeu am trecut și peste asta și  acum mă bucur de minunea mea cea mică și de minunea mea cea mare și sunt sănătoasă, voinică și puternică și dornică de a face lucruri!

Publicat: 19 mart. 2023, 16:45 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă