EXCLUSIV | Cât de mult i s-a schimbat viața actorului Victor Dorobanțu, “Mânuța” din celebrul serial “Wednesday”!

Publicat: 31 ian. 2023, 12:44 Autor: Dora Bazavan Vedete

Victor Dorobanțu, Thing din celebrul serial “Wednesday”, de pe Netflix sau “Mânuța”, cum i se mai spune, se bucură de succes peste tot. De când i-a dat viață “Mânuței”, Victor Dorobanțu a devenit extrem de popular la cei 25 de ani pe care îi are.

Actorul magician sau magicianul actor s-a declarat impresionat de modul de lucru al americanilor și de ceea ce a trăit pe platourile de filmare. Întâlnirea cu Tim Burton i-a schimbat viața, iar rolul din “Wednesday”, serialul-fenomen i-a deschis mai multe uși la care nici nu visa. “Mânuța” a povestit pentru Ciao.ro cum a fost experiența din “Wednesday” pentru el.

Victor, cum a început pentru tine toată această aventură a Mânuței, să spunem așa? 

Totul a început în momentul în care am fost invitat la casting. Moment în care nu aveam atât de multă încredere că o să-l și iau, știind că vin atât de mulți magicieni și foarte mulți oameni la casting. Nu numai de la noi din România și așa a început totul. În momentul în care am aflat și că sunt pe short list, eram printre ultimii 3. Și a trebuit să îl cunoaștem pe Tim Burton, așa a început totul. Din momentul în care l-am cunoscut, m-a plăcut și m-a ales pe mine.

Cât de mult i s-a schimbat viața actorului Victor Dorobanțu

Cum ai primit și acceptat rolul și cât de greu a fost la filmări?

Am primit rolul, contactându-mă cei de la agenția de casting cum că Tim Burton m-a ales pe mine dintre cei 3 de care vă spuneam și așa a început totul. A fost o bucurie pe care nu am putut să mi-o controlez. Am țipat, am plâns, am murit de fericire, ca să spun așa. Și după care, în momentul în care am început filmările totul a fost încă o dată un șoc. În fiecare platou în care călcam totul era ca un moment magic pentru mine. Mă simțeam ca într-o poveste de-a lui Tim Burton. A fost destul de greu la filmări la început. Dar m-am acomodat pentru că bucuria respectivă acoperea orice neregulă.

Acest rol din serialul Wednesday te-a făcut celebru! Ai ajuns și în Vanity Fair, ai dat autografe la Hollywood! E un drum frumos! Cum îl percepi și cum îți dorești să-l continui?

După toate cele întâmplate este un drum foarte frumos pe care am avut onoarea și bucuria să calc și intenționez să merg la fel de drept și frumos și mai departe. Urmează și sper să prind proiecte de asemenea anvergură mai departe. Încerc să îmi dau tot interesul în așa fel încât să ajung să pot să trăiesc din visul acesta pe care în momentul de față îl trăiesc.

Am înțeles că pentru The Thing ai filmat într-un costum special, care te făcea invizibil, destul de greu și mare! Ai întâmpinat probleme la filmări? Ești înalt, aveai 100 de kilograme… E ceva!

Într-adevăr costumul de care spuneți și voi este un costum blue suit, un costum cromă care îi ajută să mă șteargă din cadru. Faptul că eram foarte înalt și destul de solid în multe situații mă încurca. Dar față de alții care au participat la acest casting și alți oameni care au încercat să facă acest rol chiar și în timpul filmărilor. M-am descurcat de minune. Poate și mentalitatea mea de magician era să găsesc soluții în așa fel încât să pară totul incognito. Pasiunea mea pentru rolul acesta a reușit să  dărâme orice zid îmi apărea în cale. Și la propriu și la figurat așa ca nu m-a încurcat foarte tare acest lucru. M-am descurcat mai bine decât credeam.

“Mânuța” din celebrul serial “Wednesday” este din România

L-ai cam impresionat din prima cu Mânuță pe Tim Burton, deși ai fost descurajat de niște magicieni la casting. Cum a fost întâlnirea cu el? Ce așteptări aveai?

Prima întâlnire cu Tim Burton a fost una plină de emoții, însă din prima întrevedere care nu a durat foarte mult, cred că aproximativ 5 minute. Ne-am înțeles, am fost fix pe același vibe, vorbeam despre personaj exact la fel. Aveam aceeași direcție în imaginația noastră, eram pe aceeași bandă de film, ca să spun așa. Și pe parcurs chiar am dezvoltat o relație super bună cu el. Nu era nevoie de prea multe cuvinte ca să înțelegem ce vrea unul de la celălalt.

Regizorul a spus că nu ești doar o mână pentru el. Ce te deosebește pe tine acum, de ceilalți magicieni?

Așa este, Tim Burton a spus că nu sunt doar o mână pentru el. A spus că sunt “Dustin Hoffman of hands” și cred că acest rol mă deosebește de alți magicieni prin simplul fapt că îl joc. Și că la fel cum în anii ’90 dacă nu greșesc, alt magician l-a jucat pe Thing, am continuat această tradiție. Și acest lucru mă diferențiază de ceilalți magicieni care nu au avut această ocazie, însă noi, magicienii între noi nu ne asemănăm foarte mult. Fiecare avem stilul lui de magie, limbajul lui, abordarea lui, așa că nu văd un rost în a mă compară cu ceilalți. Singura diferență este că eu am jucat acest rol.

Care a fost cea mai incomodă poziție în care ai filmat pentru a da viață așa cum trebuie personajului tău din film?

Cea mai grea scenă a fost scena în care a trebuit să îl duc pe Thing în emoția de aproape de moarte și  trezit din acea stare. În timp ce eu încercam să mă strecor printre doi actori fără să fiu simțit, văzut sau să mișc masa sau pe ei, în sine, ca actori. Și în același timp să îi dau lui Thing cea mai puternică emoție din tot serialul. Aceea în care s-a trezit din experiența morții și încerca să comunice cu Wednesday, plin de durere. Mie mi s-a părut cea mai grea poziție și cea mai grea scenă din tot serialul.

Ai “furat” mișcări de la soldații din război dar și din codul morse! Cum le-ai implementat cu ajutorul personajului?

Am încercat să culeg informații din multe direcții, din limbajul semnelor international, din alfabetul cu ajutorul “body language”. Am încercat să iau semne din trupele comando, semne pe care le folosesc scuba diverii, codul morse. Am încercat din toate aceste surse să culeg tot ce pot face cu o singură mână. Pentru că majoritatea lucrurilor nu pot fi făcute doar cu o mână. Și pe lângă aceste lucruri cumulate am încercat foarte mult să improvizez și să trăiesc prin personaj. Cu asta și cu tot ce am putut eu să adun, am reușit să îl creez pe Thing.

Ai avut ocazia să interacționezi sau să vorbești la filmări și cu Catherine Zeta-Jones?

Vă dați seama că fiind colegi și pe același set, am stat în același hotel, am stat la aceeași masă, am stat în aceleași rulote. Inevitabil ne împrietenim și vorbim, deci, da, am interacționat și m-am împrietenit și cu Catherine Zeta-Jones. La fel cum m-am împrietenit cu toată lumea de pe set. Catherine este o prezență fenomenală, o femeie ce cumulează tot feminismul din jurul ei. Și este fascinant să te uiți la ea, deci automat am și vrut să stau în prezența ei și să învăț lucruri de la ea.

Cum ai colaborat cu Jenna Ortega, personajul principal din Wednesday?

La fel și cu Jenna Ortega, am interacționat destul de mult doar că Jenna chiar și în timpul liber încerca să fie Wednesday. Să intre în pielea personajului și de multe ori nu te prindeai când este răutăcioasă sau ironică. Pot spune că nu am avut timp să ne împrietenim atât de mult dar chiar mi-a lăsat un gust plăcut. Și o amintire la fel de plăcută. Sper să mai am ocazia să vorbesc cu ea pentru că este un om deosebit și un actor cum nu am văzut până acum.

Ce simți că s-a schimbat și cât de mult, de când ai interpretat personajul Thing, practic, Mânuța, din celebrul serial care a făcut furori pe Netflix, Wednesday?

Păi practic totul s-a schimbat. De la imaginea mea în mediul public, în mediul online, rețelele de socializare au explodat, oamenii au început să mă oprească pe stradă. Ceea ce este nou pentru mine, să fac poze, să dau autografe, să fiu chemat la convenții în toată lumea, în State, în Europa și nu numai. Toate aceste lucruri sunt noi pentru mine, în zona asta m-am schimbat. Eu ca om nu m-am schimbat momentan, Dar în continuare învăț și încerc să devin din ce în ce mai bun și la ce fac și la relația dintre mine și oameni. Că sunt mai multe perechi de ochi acum care mă urmăresc.

Ai fost tentat la un moment dat al vieții tale să renunți la magie?

Da, în orice drum către un vis al oricărei persoane sunt momente în care tinzi să renunți pentru că uneori pare imposibil. Și uneori nu primești rezultate. Dar deși am avut astfel de momente nu le-am luat ca atare.

Cum erai tu în copilărie? Visai de mic să ajungi actor, să te afli în această lume a spectacolului?

Sincer, mereu visam să schimb lumea și să devin cunoscut pentru a face acest lucru dar nu știam exact ce meserie îmi doresc.

Ai avut neajunsuri în copilărie? Ai fost vreodată nefericit?

Da, cred că am avut și neajunsuri în copilărie dar am fost educat de părinți să nu văd neajunsurile și să văd ce am. Să mă bucur de ce am și nu cred că le-am simțit. Nu, nu am avut  neajunsuri în copilărie. Și, da, am avut și momente în care am fost nefericit, mi se pare complet normal.

Care e cea mai mare lecție de viață pe care ai primit o până acum?

Cea mai importantă lecție pe care am primit-o este că fiecare eșec este amprenta drumului care duce spre succes.

Ai mai mult succes acum la admiratoare, de când ai jucat într-o producție de Hollywood?

Am mai mulți admiratori, în general, și admiratoare. Nu am stat să calculez statistic dacă numărul de admiratoare este mai mare de când am acest succes hollywoodian.

Cum vezi viața ta actoricească de acum încolo?

Urmează să țin acest drum cât de frumos l-am ținut și până acum. Să caut cât mai multe proiecte și acum că am mai multe perechi de ochi care mă urmăresc. Să fac tot posibilul să o fac cât de bine se poate.

Ce nu ar face niciodată Mânuță, dar Victor Dorobanțu?

Nici unul nici celălalt nu ar renunța niciodată să îi ajute pe cei dragi.

Publicat: 31 ian. 2023, 12:44 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×