EXCLUSIV | Actorul Sergiu Costache din „Clanul”, momente dificile. Cu ce situație grea s-a confruntat: „A vrut să se sinucidă din cauza mafioților”

Publicat: 10 nov. 2022, 13:08 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Sergiu Costache, actor în „Clanul”, vorbește despre proiecte sale de film și teatru, dar și cu ce-și ocupă timpul liber.

Sergiu Costache este actor în serialul „Clanul”, difuzat în fiecare luni, de la 20.30, pe Pro Tv. El ne-a dezvăluit, într-un interviu exclusiv, cât de grea a fost scena în care a fost nevoit se sinucidă.

Mai mult, actorul a vorbit și despre ce relații are cu ceilalți colegi pe platul de filmare, dar și cum petrece timpul liber. Gătitul este una din pasiunile lui.

Sergiu Costache îl interpretează pe „Sergiu” în serialul „Clanul”

Sergiu, gata filmările pentru primul sezon CLANUL. Cum a fost pentru tine toată această perioadă?

A fost o perioadă solicitantă și plină de provocări, însă după pauza impusă de pandemie. Aveam nevoie de un proiect de asemenea anvergură, pentru a mă reactiva și a mă ține „în priză” o perioadă mai lungă de timp.

Mi-am concentrat toată atenția asupra proiectului și mai ales asupra personajului pe care îl interpretez. Este un personaj complex și plin de mister.

Povestește-ne puțin cum te-ai înțeles cu ceilalți actori, cu membrii echipei de producție?

Cu majoritatea dintre ei am avut plăcerea să lucrez și pentru alte producții. Fapt care a contribuit foarte mult la tot ce înseamnă lucrul în echipă și atmosfera creată pe set. O surpriză plăcută a venit din partea actorilor “grei” ai acestei producții. Cum ar fi Carmen Tănase, George Mihăiță sau George Ivașcu, actori pe care i-am avut pentru prima dată  parteneri. Deoarece experiența și generozitatea lor au dus la o dezvoltare armonioasă și plăcută a relației pe care am stabilit-o în cadrul echipei.

Sergiu Costache, despre colegii din „Clanul”: „Atât timp cât respectul este reciproc…”

Precum în cazul actorilor, cunoșteam deja o parte din echipa de producție. Însă am întâlnit și oameni noi, faini, cu care am colaborat excelent. Atât timp cât respectul este reciproc, iar scopul nostru este comun, nu au de ce să existe neînțelegeri.

Acum la final de prim sezon, ce calități simți că ai împrumutat de la personajul tău? Și ce din tine i-ai dat lui?

Încă din primele episoade am putut observa că „Sergiu” este o persoană asumată. Gata să înfrunte orice consecință a deciziilor sale, chiar dacă uneori acestea sunt ieșite din tipar. Are toate premisele pentru a fi considerat brutal, însă este doar o victimă a neșansei de a fi unul dintre copiii crescuți pe stradă. Fără a cunoaște prea multe despre ce înseamnă a avea o familie. Fapt ce l-a înrăit și l-a făcut să fie un om lipsit de scrupule. Deși pare inuman, îl surprindem în anumite momente empatizând cu oamenii importanți pentru el, în fața cărora devine vulnerabil.

Deși la rându-mi empatizez cu cei din jur și le sunt recunoscător tuturor celor ce m-au ajutat în anumite momente din viața mea. Nu știu dacă pot spune că i-am împrumutat personajului aceste caracteristici. Fiindcă ele existau deja din script, iar eu n-am făcut altceva decât să interpretez un personaj foarte bine scris. Mi-ar plăcea ca uneori să fiu la fel de analitic și plin de tact precum „Sergiu”, dar destul de târziu am înțeles că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem. Fără a mai fi într-o continuă încercare de ne schimba în funcție de așteptările celor din jur.

„Cred că cea mai dificilă scenă a fost cea în care „Sergiu” a fost de acord să se sinucidă”

Care a fost cea mai dificilă scenă de filmat pentru tine?

Cred că cea mai dificilă scenă a fost cea în care „Sergiu” a fost de acord să se sinucidă, din cauza faptului că nu l-a ascultat pe „Tătuțu'”. A fost o scenă cu o mare încărcătură emoțională și solicitantă. Dar care într-un final a ieșit așa cum ne-am dorit, fiecare membru al echipei contribuind din plin la realizarea acesteia prin profesionalismul de care a dat dovadă.

Chiar dacă se spune că fiecare personaj e în noi, sunt situații în care nu am mai fost puși și aici începe adevărata provocare pentru fiecare actor în parte. Pentru că trebuie să apeleze la tot ce au învățat despre această meserie pentru a face ca totul să pară veridic.

Știm că în această perioadă ești implicat și în foarte multe proiecte de teatru. Unde te putem vedea și cum e să îmbini cele două arii?

Când îți iubești meseria, cauți să stabilești un echilibru între cele două. Iar satisfacția profesională este și mai mare atunci când ești implicat în proiecte atât teatrale, cât și cinematografice.

Proiectele de teatru în care sunt implicat pot fi văzute în București la Teatrul Roșu, Godot, Sala Dalles sau alte spații pe care le găsesc producătorii pieselor. Dar și în alte orașe, în urma turneelor pe care le stabilim. Sunt piese independente, care au nevoie ca de aer de public, dar se pare că după perioada pandemiei. Lucrurile par să revină la normal, iar oamenii sunt din nou dornici să vină la teatru în număr cât mai mare.

În curând voi începe repetițiile pentru alte două piese care sper să aibă premiera cât mai repede și să adune un public numeros.

Sergiu Costache, actor în „Clanul”: „Sunt două lucruri care mă relaxează și bucură în același timp…”

Când nu ești în filmări sau la teatru, ce te face să zâmbești, ce te bucură?

Sunt două lucruri care mă relaxează și bucură în același timp: cel petrecut alături de familia mea și gătitul.

Cum suntem destul de ocupați în această perioadă atât eu, cât și soția, încercăm pe cât posibil ca timpul liber pe care-l avem să-l exploatăm la maximum alături de fetița noastră, ieșind la plimbare sau având anumite activități care ne pot aduce un strop de liniște și relaxare.

Pasiunea pentru gătit am descoperit-o de puțin timp, chiar dacă îmi găteam încă din copilărie, însă atunci nu știu dacă o făceam neapărat din plăcere.

Foto: PR Pro TV

Publicat: 10 nov. 2022, 13:08 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Pe aceeași temă