Este oficial! Care sunt măsurile de relaxare de care se vor bucura românii de la 1 iulie

Publicat: 24 Jun. 2021, 12:22 Arhiva
Este oficial! Care sunt măsurile de relaxare de care se vor bucura românii de la 1 iulie

Românii au un nou motiv de bucurie, începând cu data de 1 iulie 2021: vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, aplicate în special persoanelor care s-au imunizat împotriva COVID-19.

Potrivit Hotărârii CNSU, nunțile vor putea fi organizate cu 150 de invitați, iar la concerte vor putea participa 2.500 de persoane.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o serie de noi măsuri de relaxare, aplicate cu data de 1 iulie. Diferit față de valul de relaxări de la 1 iunie 2021, este în special numărul participanților la evenimente precum concerte, nunți, evenimente private sau intrarea în sălile de cinema.

Astfel, de la începutul lunii viitoare, nunțile vor putea fi organizate cu 150 de persoane în exterior și 100 în interior sau 300 de invitații, în cazul în care toți cei prezenți s-au vaccinat anti-COVID.

Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie 2021:

  • se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.
  • se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Se va permite renunțarea la masca de protecție în salile de fitness

  • se propune ca organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • se propune permiterea organizării de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și cu obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • se propune ca activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 24 Jun. 2021, 12:22 Arhiva
Pe aceeași temă