Epilarea definitiva este visul oricarei femei. Este oare indicat de medici sau nu?
Cu toate stim ca un eveniment special ne gaseste mai mereu nu foarte proaspat epilate. E un cosmar sa stai incontinuu sa folosesti diferite moduri de a scapa de parul nedorit. Impotriva acestuia s-a inventat epilarea definitiva.
Depinde de la client la client cate sedinte se vor face, in functie de firul de par al acestuia. Exista cazuri in care unii pacienti au dezvoltat foliculi pilosi in zona tratata, dar dupa 7-8 ani de la interventie.
Dar daca tratamentul se face corect si toti factorii care tin de o epilare definitiva sunt corecti, atunci rezultatele vor fi perfecte. Este indicat ca pacientii cu probleme hormonale sa faca o vizita la medic inainte de tratamentul pentru epilare definitiva.
Sunt doua moduri prin care poate fi efectuata epilarea definitiva: IPL si laser, diferenta fiind de lumina. Laserul are o lumina care merge coerenta si intr-o singura directie, cu o singura lungime de unda care este absorbita de un singur pigment.
IPL are un spectru mai larg si este absorbita de mai multi pigmenti. Avantajele epilarii definitive este, desigur, mai mult timp liber. Fara programari la salon, fara ore multe petrecute in baie, ca mai apoi sa observi ca, peste putina vreme, parul nedorit incearca sa creasca la loc.
Niciodata nu vei mai avea stresul ca te prinde vreun eveniment neepilata. Riscurile epilarii definitive sunt: urme pe piele, insa nu exista tratament fara reactii adverse, pentru ca daca nu exista aceste reactii, nu exista rezultate.
In urma interventiilor IPL sau laser pot aparea tulburari de pigmentare, roseata, umflaturi, vezicule ca dupa arsuri sau chiar arsuri. Nu este o problema ca se intampla, insa ce faci cand se intampla? De aceea orice tratament trebuie supervizat de un medic!
Desiguri ca sunt pareri si pareri, unii doctori spun ca epilarea definitiva isi are mari riscuri daca se aplica in zona pubiana. Nu este indicat ca femeile insarcinate si persoanele care se expun la soare fara protectie solara sa apeleze la epilarea defitiva.
Doctorul Sebastia Pop delara ca: „La un barbat, numarul de sedinte este mai mic decat la femei. Sedintele sunt cu atat mai putine, cu cat firul de par este mai negru si mai gros si pielea mai alba. Daca radacina este mai adanca in piele, atunci este mai greu sa patrunda luina, de asta este mai important la nivelul pielii sa existe o zona de trecere in care lumina sa fie absorbita in piele.”
Da! Daca persoana care isi face tratamentul de epilare definitiva este mai sensibila. Daca are psoriazis, daca a urmat tratament cu aspirina sau ibuprofen recent sau inca il urmeaza. Persoanele care au istoric de herpes in zona epilata, care are boli endocrine cu hirtuism sau persoanele care s-au bronzat recent natural sau solar.
Medicul dermatolog va verifica starea sanatatii dumneavoastra, va examina pielea si va va recomanda tratamentul personalizat pielii dumneavoastra. Daca se va da verdictul pozitiv pentru sedintele de epilare, atunci se va realiza un test al pielii cu aparatul pentru a verifica gradul de rezistenta. In urma consultului, medicul va stabili de cate tratamente este nevoie precum si numarul de impulsuri, durata si intensitatea lor.