Endometrioza. Diana Pârvu și dr. Ciprian Morariu spun lucrurilor pe nume în ceea ce privește această condiție medicală serioasă

Publicat: 20 Feb. 2019, 15:08 Life
Endometrioza. Diana Pârvu și dr. Ciprian Morariu spun lucrurilor pe nume în ceea ce privește această condiție medicală serioasă

Endometrioza este una dintre cele mai serioase condiții medicale pe care le au de trecut femeile moderne.

Diana Pârvu, fostă prezentatoare a rubricii Meteo de la Kanal D este una dintre pacientele care a fost diagnosticată cu endometrioză. Diana este un caz fericit pentru că a primit tratamentul corect și la timp, însă drumul până la finalul fericit a fost anevoios.

„În primă fază am primit un diagostic crunt. Mi s-a spus că am cancer. Norocul meu a fost că l-am cunoscut pe dr. Ciprian Morariu care nu numai că mi-a explicat despre ce este vorba, dar mi-a și prescris tratamentul corect, iar astăzi sunt vindecată complet. Din păcate, însă, există multe cazuri de paciente care primesc diagnostic și tratament greșit.!”, explică vedeta.

Endometrioza – ce este

„Endometrioza este situația medicală în care țesutul endometrial care, în mod normal se găsește în uter și se elimină o dată cu ciclul menstrual, se găsește ectopic în alte zone. Burtă, ovare, există cazuri mai rare în care se poate găsi în plămâni, la cap. Acest țesut endometrial bolnav comportă aceleași proprietăți ca și endometrul sănătos, de aici durerile asemănătoare cu durerile menstruale, sângerările. Ce trebuie să știm, în primă fază, este că nu există nicio legătură între cancer și endometrioză!”, explică medicul ginecolog, dr. Ciprian Morariu.

Interviul pe care te invit să-l urmărești în ceea ce urmează are rolul clar de a-ți explica pe îndelete totul despre endometrioză.

 

 

Publicat: 20 Feb. 2019, 15:08 Life
Pe aceeași temă