Ce este endometrioza, boala gravă de care suferă Dua Lipa. Cum se manifestă această afecțiune

Publicat: 19 Jan. 2021, 09:35 Vedete

Dua Lipa este una dintre cele mai populare artiste la nivel internațional în acest moment, reușind să câștige multe premii, printre care și un Grammy pentru categoria de ”Cel mai bun artist debutant”. Totuși, înainte să devină populară și artistă, ea se ocupa cu totul altceva și, mai mult decât atât, suferă și de o boală despre care a și vorbit public, și anume endometrioză.

Artista Dua Lipa a lucrat înainte ca barmaniță pentru a se întreține. Ea este fiica unor emigranți din Kosovo care s-au refugiat la Londra la începutul războiului civil din anii 1990. Bunicul artistei, Seit Lipa, era directorul Institutului de Istorie din Pristina, iar tatăl ei, Dukagjin cânta într-o trupă rock. În același timp, bărbatul a urmat Facultatea de Stomatologie. În 1995, Dua Lipa s-a născut, arată Spynews.

De mult timp, Dua Lipa a militat pentru cauza femeilor traumatizate de avort și a celor cu endometrioză, fiind una dintre principalele cauze de infertilitate feminine. Endometrioza este o boală cronică, benignă, de care suferă circa 10% – 15% din femeile aflate la vârsta de reproducere. Aceasta poate cauza chisturi ovariene, precum și aderența sau obturația trompelor uterine.

Dua Lipa și Anwar Hadid, mai îndrăgostiți ca niciodată! S-au izolat la ferma familiei Hadid

Sunt împreună din 2018, iar pe zi ce trece pare că se iubesc din ce în ce mai mult. Dua Lipa și Anwar Hadid, unul dintre copiii celebrei Yolanda Hadid, personalitate TV, s-au izolat la ferma familiei, alături de celelalte două surori, Bella și Gigi Hadid. Au petrecut timp împreună, în natură, artista mărturisind chiar că se simte mult mai bine în relația asta: ”Mă simt mult mai confortabil în această relație, mai mult decât m-am simțit în altele”, zicea ea pentru Rolling Stones.
Dua Lipa a mărturisit că diminețile erau spumoase și zilele chiar frumoase alături de familia iubitului ei: „Mă trezeam în jurul orei 9 sau 9:30, făceam un dus, mă îmbrăcam, mâncam micul dejun, scoteam câinele la o plimbare lungă, poate făceam yoga, luam prânzul, stăteam toți împreună, urmăream un film sau mă jucam cu animalele”. Ba mai mult decât atât, a mărturisit că a învățat să călărească, ceilalți trei fiind chiar foarte talentați la echitație.
Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 19 Jan. 2021, 09:35 Vedete
Pe aceeași temă