Elixirul tineretii, descoperit intr-o planta! Ce efecte are asupra organismului si cum ne va ajuta sa nu imbatranim

Publicat: 02 Mar. 2019, 17:58 News 3

Planta despre care se crede ca ar putea incetini imbatranirea celulara a fost inclusa intr-un nou studiu, de catre oamenii de stiinta.

Asa s-a descoperit ca elixirul tineretii s-ar putea regasi in substanta naturala ce poate fi extrasa din respectiva planta. Mai exact, in mod surprinzator, in Japonia, era utilizata de mii de ani. In credinta populara a oamenilor de acolo, aceasta ar avea proprietati incredibile.

Elixirul tineretii s-ar putea regasi in frunzele amarui ale plantei Ashitaba. Japonezii le considera foarte sanatoase si de curand acest lucru a fost confirmat si cu ajutorul unui studiu.

Planta Ashitaba ar putea deveni elixirul tineretii, in viitor!

S-a putut observa ca aceasta planta ajuta in special la indepartatea celulelor nefolositoare sau a „gunoiului celular” din organism. Daca acesta se acumuleaza un timp indelungat, duce la aparitia diverselor boli.

Elixirul tineretii, descoperit intr-o planta

Japonezii s-au bucurat de beneficiile acestei plante timp de mii de ani! „Este mereu foarte benefic atunci cand descoperim un rationament stiintific pentru remediile medicinale traditionale”, a fost de parere Frank Madeo, autorul acestui studiu.

Profesorul din cadrul Universitatii din Graz, in Austria, a mai specificat ca este vorba despre substanta „4,4′-dimethoxychalcone” sau „DMC”, prescurtat. Aceasta apare in mod natural in planta Ashitaba si induce un proces ce se numeste autofagie.

„Este un proces de curatare si reciclare”, a mai specificat savantul austriac. S-ar parea ca tocmai acest proces de curatare reprezinta cheia in ceea ce priveste o buna sanatate, mai ales atunci cand corpul imbratraneste.

Pentru ca celulele nu mai reusesc sa indeparteze in mod eficient zonele degradate, ele se pot acumula in organism. Ceea ce duce la aparitia afectiunilor si bolilor grave, printre care si diverse tipuri de cancer. Savantii au analizat o intreaga clasa sde substante ce se numesc flavonoide. Printre proprietatile benefice ale acestora sunt cele anti-inflamatorii, dar si cele de protejare impotriva degradarii celebrale sau a cancerului.

Frunzele amare ale plantei Ashitaba, din care provine DMC, au fost testate pe celulele drojdiei. S-a observat rapid ca substanta a protejat acele celule in fata efectelor imbatranire.

Publicat: 02 Mar. 2019, 17:58 News 3
Pe aceeași temă