Elev bolnav din Iași, pus de învățătoare în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei

Publicat: 14 Oct. 2019, 14:42 Ciao.ro
Elev bolnav din Iași, pus de învățătoare în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei

Elevul din comuna Dagâța, județul Iași sufera de insuficiență cardiacă.

Elev bolnav din Iași, pus de învățătoare în genunchi cu mâinile ridicate, în fața clasei, de o învățătoare. Consilierul pe probleme de romi la Prefectura Iași spune că învățătoarea este o fostă vânzătoare angajată fără testare.

Consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași, Elena Motaș, fost cadru didactic, scrie pe Facebook că din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de învățământ, la școala din satul Zece Prăjini directorul ar fi angajat ca învățătoare “fosta vânzătoare la un market, fără experiență și testare”.

Elev bolnav din Iași

Inscriere clasa pregatitoare 2019. Tot ce trebuie sa stie parintii pentru a ii inscrie pe micuti la scoala in 2019

„Această doamnă a venit însoțită la școală de sotul ei și de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate și insuficiență cardiacă. Să umilești un copil de 7 ani în fața propriului copil mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent.

Umilința ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie roma. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului sa nu facă sesizare”, se arată în postare.

Elena Motaș, fost cadru didactic precizează și faptul că a sesizat Inspectoratul Școlar: „O demisie nu rezolvă criza din sistem, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive”.

Inspectoratul Școlar Iași va face verificări în acest caz.

„O echipă de inspectori de va deplasa în cursul zilei de mâine la fața locului pentru a verifica situația”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași, Sabina Manea.

Publicat: 14 Oct. 2019, 14:42 Ciao.ro
Pe aceeași temă