Efect advers rar la un tânăr de 23 de ani din Brașov. Acesta a făcut șoc anafilactic după ce s-a vaccinat!

Publicat: 22 Apr. 2021, 10:57 Arhiva
Efect advers rar la un tânăr de 23 de ani din Brașov. Acesta a făcut șoc anafilactic după ce s-a vaccinat!

Un tânăr de doar 23 de ani, care s-a vaccinat marţi cu serul Pfizer la un centru din judeţul Braşov, a suferit şoc anafilactic. Acesta a fost imediat transportat la spital unde a rămas internat peste noapte.

Din fericire, miercuri, pacientul, care nu avea antecedente de şoc anafilactic şi nici alergii cunoscute, a fost externat.

”În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă  de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, a transmis Prefectura Braşov, prin intermediul unui comunicat.

Tânărul nu era cunoscut cu antecedente patologice sau istoric alergic

Potrivit reprezentanților Prefecturii Brașov, tânărul nu era cunoscut cu antecedente patologice sau istoric alergic.

”În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare”, mai precizează Prefectura Brașov.

Aceasta este a treia reacţie severă post-vaccinare înregistrată în România.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 22 Apr. 2021, 10:57 Arhiva
Pe aceeași temă