Dinca nu a actionat singur! Date oficiale din raportul profiler-ului Politiei Romane

Publicat: 27 Sep. 2019, 09:36 News 2
Dinca nu a actionat singur! Date oficiale din raportul profiler-ului Politiei Romane

Profilerul Politiei Romane, care l-a analizat pe Gheorghe Dinca, a ajuns la concluzia ca acesta nu actiona singur la rapirea si uciderea fetelor. Potrivit raportului intocmit de profiler, dupa zeci de ore de observatii, analiza comportamentala induce faptul faptul ca monstrul de la Caracal a avut complici.

 

Gheorghe Dinca a fost supus mai multor expertize in cadrul IGPR, el stand mai multe zile de vorba cu specialisti, in urma discutiilor intocmindu-se un raport al analizei sale comportamentale.

Potrivit Romania TV, raportul ar fi ajuns deja pe masa procurorilor DIICOT, iar in el se subliniaza faptul ca Gheorghe Dinca nu avea cum sa actioneze singur atunci cand le-a ucis pe Alexandra si pe Luiza.

Din raportul intocmit de profiler rezulta ca in timpul discutiilor niciun muschi nu i s-a miscat pe fata lui Dinca, acesta parand genul care nu are absolut nicio remuscare, transmitea Romania TV, in urma cu cateva zile. Este genul de om care nu suporta sa i se raspunda si sa fie contrazis, au mai constatat specialistii, iar cand acest lucru se intampla reactioneaza cu violenta.

Dinca ar vrea sa se sinucida

Gheorghe Dincă se află în continuare în arest și e principalul suspect în cazul în unde au dispărut Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, dar anchetatorii încă fac cercetări asupra cazului.

În arest, criminalul are numai pretentii în faţa oamenilor legii. Dincă a solicitată să stea singur în celulă, acest lucru declaşând alertă în penitenciar.

”Cererea sa, așa cum am citit-o în presă,  m-a surprins, pentru că îl știm ca fiind un tip calculat, care nu face gesturi inutile. Motivul pe care l-a invocat nu stă în picioare, existând suspiciunea că pune la cale o ieșire din scenă, cum îi zicem noi. Cu alte cuvinte, ne-am putea confrunta cu o tentativă de sinucidere. Care este mult mai ușor de realizat acă este pus singur într-o celulă. Practic, este imposibil să supraveghezi pe cineva 24 de ore din 24, de aceea prezența unor alți oameni cu el în celulă, ne ajută mult”, a declarat unul dintre angajaţii sistemului penitenciar pentru evz.ro.

Supravegherea se face prin vizetă, la intervale foarte mici de timp ”E o măsură suplimentară de siguranță având în vedere faptele pe care le-a comis. Polițistul desemnat să-l păzească trebuie să verifice la intervale foarte mici de timp, niciodată aceleași, că în celulă totul e în regulă. Controlul se face fie prin supravegherea prin vizetă, fie prin chemarea lui Dincă la raport, la ușă. Când iese din tură, polițistul este schimbat de un alt coleg care preia misiunea de supraveghere care nu trebuie întreruptă”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Publicat: 27 Sep. 2019, 09:36 News 2
Pe aceeași temă