Descoperire halucinantă! Nepotul lui Pablo Escobar a găsit o comoară uriașă ascunsă în pereții casei

Publicat: 25 Sep. 2020, 09:21 Arhiva
Descoperire halucinantă! Nepotul lui Pablo Escobar a găsit o comoară uriașă ascunsă în pereții casei

Legendele privind comorile ascunse fostul lider al cartelurilor de droguri din Medellin, Columbia, Pablo Escobar, au circulat încă de la moartea acestuia, în 1993.

Acumulând o avere o vere ilicită de ordinul miliardelor de dolari, Pablo a căutat tot timpul modalități prin care să-și ascundă banii, de multe ori cea mai la îndemână soluție fiind îngroparea acestora sau zidirea în spatele pereților. Practic, a ascuns adevărate comori în preajma multiplelor locuințe în care a locuit.

Și, se pare că legendele erau adevărate. Nepotul lui Escobar, Nicolas a găsit o pungă cu 18 milioane de dolari într-un perete al uneia dintre fostele reședințe ale fostului lider al Cartelului de la Medelin. Multe dintre bancnote erau atât de deteriorate încât nu mai sunt utilizabile.

În afară de bani, nepotul lui Escobar a mai găsit un stilou de aur, telefoane cu legătură prin satelit – avangardiste la momentul ascunderii lor, o mașină de scris, un aparat foto și o rolă de film nedevelopată.

El a povestit pentru presa din Columbia că a avut „o viziune” care i-a arătat unde să caute în apartamentul din Medelin, în care a locuit în ultimii 4 ani.

Avere uriaşă din traficul de cocaină

Cu o avere estimată la aproape 30 de miliarde de dolari (60 de miliarde de dolari, la valoarea actuală), strânși din afacerile cu droguri, Pablo Escobar a fost ucis în 1993 într-un schimb de focuri cu poliția.

A fost al șaptelea cel mai bogat om de pe planetă. La apogeul activității Cartelului de la Medelin, el controla peste 80% din cantitatea de cocaină expediată în Statele Unite ale Americii iar activitățile sale infracționale s-au soldat cu moartea a mii de oameni, scrie antena3.ro.

 

Publicat: 25 Sep. 2020, 09:21 Arhiva
Pe aceeași temă