Monica Tatoiu, la momentul adevărului! Cum își întreține căsnicia de 34 de ani: ”Condiția necesară, nu suficientă, este compatibilitatea sexuală și cea de valori…”

Publicat: 15 aug. 2021, 21:14 Autor: Dora Bazavan Vedete

Aflată la a treia căsnicie, Monica Tatoiu știe exact ce înseamnă loialitatea și familia. Și nu îi lipsește nimic. Dacă banii îi aduc sau nu fericirea acum, Tatoiu a răspuns fără perdea…De ce nu vrea însă nepoți? Sinceritatea a dat-o de gol!

Reporter: Ce părere aveți despre despărțirea lui Cristian Boureanu de Laura Dincă? Le-ați dat sfaturi la un moment dat, în relația lor?

Monica Tatoiu: La tinerețe, când nu ai copii și apar neînțelegeri, lipsa de armonie, e bine să spui pas… Dacă nu o faci, înainte de marele pas al nașterii unui copil, merită să te desparți. Cu trecerea timpului, la bătrânețe lucrurile care ne despart devin toxice. Nu dau sfaturi, dau exemple din viața personală prietenilor care mă ascultă. Ei aleg ce să facă. Până la urmă este viața lor. Cum îți așterni așa dormi. Sfatul meu pentru toate cuplurile: nu faceți copii dacă nu sunteți dispuși la sacrificii în cuplu. Amândoi.

Dumneavoastră aveți o căsnicie frumoasă, de aproape 30 de ani! Ați avut vreodată probleme serioase? Cum le-ați depășit și cum ați făcut față greutăților în mariaj, dacă au existat?

Este a treia căsnicie. Durează de 34 de ani. După ce am învățat ce înseamnă. Căsnicia este un contract. Cu drepturi și obligații asumate de ambele părți. Condiția necesară, nu suficientă, este compatibilitatea sexuală și cea de valori asumate în urma educației și apartenenței la grup cu valori de viață asumate. Ca să fie și suficientă condiția, este nevoie de rugăciunile părinților „temelia caselor copiilor”.

A încercat vreodată vreo femeie să vă fure soțul?

În celelalte două căsnicii, da. Au fost alte femei. Le mulțumesc pentru că așa am ajuns la a treia căsnicie. Nu mi-a căzut bine atunci, dar privind în urmă știu că aș fi fost nefericită lângă acei bărbați. Nu tot ceea ce ne dorim la un moment este bine pentru noi. Dumnezeu știe mai bine încotro să ne îndrepte. Soțul meu ales de Doamne Doamne nu înșală, dar asta nu înseamnă că nu are alte defecte care compensează deficitul.

Aveți o pensie frumoasă și tot ce vă trebuie la această vârstă! Vă lipsește totuși ceva? Aduc banii fericirea?

Ce îmi lipsește? Capacitatea de a alerga. Am o proteză de șold drept și niște fiare la șoldul stâng, o proteză dentară totală și niște ani în buletin care nu se pot șterge cu niște hakeri pricepuți. Bătrânețea este o povară pentru persoanele care au fost active în viața lor. Dar ăsta este cursul vieții, ca al apei de la izvor la vărsare într-un canal colector. Nu înțelegi la tinerețe. La bătrânețe trăiești din dobânzile investiților tinereții. Cine nu le face cu înțelepciune atunci când trebuie, se stinge în tristețe.

Vă simțiți invidiată?

Oamenii invidiază alți oamenii pentru că văd doar spectacolul și nu au acces în spatele scenei. Invidia este o formă de externalizare a responsabilității eșecului. Îmi este milă de oamenii care nu își pot găsi împlinirea fără a se raporta la semenii lor.

Care este cel mai mare regret al dumneavoastră?

Regret? Că nu mai am energia necesară pentru un doctorat în geopolitică. Știu și înțeleg atât de mult dar nu mă mai pot concentra pe detalii ca acum 20 de ani. Îmi place să scriu, dar mă risipesc în detalii și nu mai am răbdare.

Cât cheltuiți pe haine? Ați avut vreodată discuții cu soțul  din cauza faptului că vă schimbați des garderoba?

Soțul meu nu înțelege de ce trebuie schimbate hainele. Tocmai i-am aruncat un short de baie vechi de 10 ani plin de găuri în spate când le-am observat la magazin. El este cu firele, pompele de basă, alarme și arme. Eu cu hainele mele și ale lui. Când plecăm în străinătate, el stă la outlet-uri în parcare studiind ultimele modele de pistoale, eu cumpăr chilipiruri. Respect reciproc. Eu îi povestesc de modă, nu aude. El îmi povestește de pistoale și eu învăț pentru un articol.

Cât de mult vă doriți să deveni bunică? 

Nu îmi doresc să am nepoți în lumea care ni se pregătește. Ar fi un act de egoism.

Ați intervenit vreodată în relațiile pe care le-a avut fiul dumneavoastră? Nu v-a plăcut vreo potențială nora?

Nu mi-a plăcut când părinții s-au amestecat în relațiile mele. Deși au avut întotdeauna dreptate. Așa că nici eu nu mă amestec în relațiile copilului meu. Ce ție nu îți place altuia nu-i face. Oamenii învață doar din greșeli.

Cât de mândră vă face băiatul dumneavoastră?

Băiatul meu este prietenul meu. Sunt fericită că anumite semințe plantate în educația lui au rodit. Are simțul dreptății și este onest, dar ca între prieteni avem dispute ideologice. De natură geopolitică. Aici este greșeala mea că l-am dat la AISB (American International School of Bucharest). Prea progresist.

Ce părere aveți despre valul 4 de Coronavirus, care se anunță că ar veni din toamna?

Valul 4 va afecta oamenii mai tineri și nevaccinați. Nu este un virus natural și nu va dispărea până în toamna lui 2022. Vor urma restricții pentru nevaccinați care vor limita mobilitatea. Eu mă vaccinez cu doza 3 când va fi posibil. Urmez modelul Israel.

Dacă ați fi președintele țării pentru o zi, ce anume ați vrea să schimbați la România?

Ca președinte nu prea poți face mare lucru intern. Într-o zi? Aș cere SUA să motiveze respingerea vizelor pentru români. Acum procentul de 10% nu implică motivarea. Și aș cere prorogarea legii liberalizării pieței energiei până în 2024. Când prostia cu Green Deal o să explodeze. Ține de securitatea statului.

 

 

Publicat: 15 aug. 2021, 21:14 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă