Declarațiile dure ale lui Mugur Mihăescu: ”Oamenii stau ca melcii în casă! Chiar mai aveți ce mânca? Ați pierdut un an și jumătate din viață”

Publicat: 07 Apr. 2021, 08:40 Vedete

Mugur Mihăescu este una dintre persoanele care au fost destul de afectate de pandemia de coronavirus. Este și patron, având afaceri în industria Horeca. Bărbatul, care a ajuns la capătul răbdării, a transmis un nou mesaj.

Actorul Mugur Mihăescu a făcut apel la persoanele care aleg să stea în case și care nu vor să protesteze. Vă reamintim că recent au avut loc manifestații în stradă referitoare la restricțiile care au fost impuse de autorități. Acesta întreabă de ce oamenii ”stau ca melcii acasă”.

„Eu mă descurc, pot să mă angajez la o televiziune, nu am probleme din punct de vedere material. De ce să mă mai lupt eu pentru oamenii ăștia care stau ca melcii acasă? Când este să își ia în propriile mâini destinul, comentează pe Facebook. De ce să mă mai zbat? Pentru cine? Sunt aberații de la un capăt la altul.

Dacă îmi spune un stat din toate astea afectate, din lumea civilizată, în care industriile afectate și oamenii nu și-au primit ajutoarele pentru că au fost împiedicați să își exercite un drept constituțional, dreptul la muncă, eu zic foarte bine.

Cred că este un moment pentru toți să ne reconsiderăm modul de a gândi cu capul nostru, de a vorbi ceea ce nișe pare corect să vorbim, să reconsiderăm modul în care radem, să reconsiderăm că mai trăim într-o democrație și să ne dăm seama că ne îndreptăm spre ceea ce merităm.

Oamenii ăștia persistă în greșeală. N-ați câștigat nimic. Ați pierdut un an jumate din viață, melcilor”, a spus Mugur Mihăescu la Antena 3.

Afacerile lui Mugur Mihăescu au ajuns în colaps, după ce a fost declarată pandemie de coronavirus

”Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, a declarat actorul pentru Profit.ro.

„Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri. Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia”, a mai spus Mugur Mihăescu.

Sursă foto: Rețele de socializare Mugur Mihăescu

Publicat: 07 Apr. 2021, 08:40 Vedete
Pe aceeași temă