De ce nu e bine să consumi mult zahăr și cum poți să renunți la el

Publicat: 18 Feb. 2020, 12:35 Arhiva

De ce nu e bine să consumi mult zahăr. Zahărul este, cu adevărat, unul dintre cele mai consumate alimente la nivel mondial, dar care a făcut și foarte multe victime – de la persoane care au diabet, probleme cu kilogramele în plus, probleme cu scalpul și pielea.

De ce nu e bine să consumi mult zahăr. Cum să renunți la zahăr în alimentația ta. Zahărul distruge organismul. 

Cea mai comună formă de zahăr folosită în alimentație este reprezentată de zaharoză. De obicei o găsim în sfeclă și trestia de zahăr. Puțini știu că și nectarul florilor înseamnă tot același lucru – zaharoză.

Zahărul, zaharoza sunt doi factori care pot distruge organele și pot provoca un dezechilibru mare în organism. De aceea, unele persoane au diabet, steatoză hepatică sau suferă de obezitate.

Cum să renunți la zahăr în alimentația ta. Miliarde de oameni consumă zahăr

Zilnic, peste 7 miliarde de oameni consumă zahăr, OMS zicând că zahărul conduce la apariția bolilor cardiovasculare. În organism, zahărul este descompus în fructoză și zaharoză. Molecula de glucoză se absoarbe imediat în sânge, iar fructoza este asimilată la nivelul ficatului, fiind numită glicogen.

Cum să renunți la zahăr în alimentația ta. Sfaturi ca să renunți la zahăr

În primul rând, trebuie să fii motivat, trebuie să îți dorești să devii sănătos ca, mai târziu, organismul tău să-ți mulțumească pentru odihna și stilul sănătos de alimentație. Pe de altă parte, dacă vrei să elimini zahărul din corp, atunci trebuie să renunți la a mai consuma băuturi carbogazoase sau dulci. De asemenea, trebuie să pui accent pe proiteine și legume.

Dacă ai ambiție de fier, nu uita să lupți cu toate poftele pe care le ai, mai ales că implică zahărul. O dietă sănătoasă e o viață sănătoasă. Dacă ți-e greu să lupți cu pofta, consumă alimente fermentate: varză murată, zeamă de varză, chefir.

Publicat: 18 Feb. 2020, 12:35 Arhiva
Pe aceeași temă