Consumul de zahar afecteaza creierul! De ce in special copiii sunt in pericol

Publicat: 24 mai 2019, 16:07 Autor: madalina m. Parenting

Zaharul in exces poate afecta foarte multe organe vitale. Desi exista numeroase studii efectuate de specialisti, mai ales de nutritionisti, inca exista un consum global imens de zahar.

Consumul de zahar afecteaza creierul, sustin cativa specialisti, in cel mai nou studiu efectuat in domeniu. Mai mult, zaharurile simple regasite in bauturile racoritoare sau in alimentele procesate, cum ar fi dulciurile, sunt extrem de periculoase. Acestea pot provoca tulburari celulare, ce duc la imbatranirea creierului uman.

Tocmai din acest motiv, cei mici ajung sa fie pusi intr-un real pericol, daca sunt amatori de dulciuri si sucuri. Parintii sunt sfatuiti sa isi tina copiii cat mai departe de astfel de alimente care nu fac bine organismului. Remediu natural pentru tusea copiilor

De ce consumul de zahar afecteaza creierul!

Consumul de zahar afecteaza creierul! De ce in special copiii sunt in pericol

Asta deoarece nivelul foarte ridicat de glucoza care se regaseste in toate dulciurile provoaca imbatranirea rapida in intregul organism. Celulele reactioneaza la randul lor, provocand alte procese periculoase, noteaza adevarul.ro.

Cel care a facut astfel de afirmatii legate de consumul mare de zahar a fost specialistul Anthony Cerami, de la Institutul Picower pentru Cercetari Medicale, din New York. Expertul american a explicat ca glucoza din sange ajunge sa reactioneze cu proteinele si se formeaza asa-numitele proteine incrucisate. Sunt resturi celulare care ajung sa se acumuleze in celulele sanatoase si sa le deregleze mecanismele de functionare.

Proteinele cu potential periculos, ce sunt deteriorate din pricina zaharului din sange, provoaca imbatranirea rapida. Pot ataca si oasele, pe care le „ingalbenesc”, dar si articulatiile care pot deveni mai rigide. Totodata, sunt afectate si vasele majore de sange, inclusiv creierul. Bauturile carbogazoase care contin zahar cresc riscurile de cancer

Copiii sunt cei mai predispusi la imbolnavire din cauza zaharului. Daca devine un inlocuitor pentru alimentele bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, este provocat un deficit al substantelor nutritive. Creierul copiilor nu poate functiona in mod corespunzator daca este privat de acesti nutrienti.

Consumul mare de zahar la copii poate duce si la dezvoltarea bolilor cerebrale degenerative, cum este maladia Alzheimer. Nici cei mici care sufera de tulburari de deficit de atentie sau de hiperactivitate nu trebuie expusi foarte des la alimentele cu mult zahar. La astfel de copii, o glicemie ridicata inseamna si o eliberare mai abundenta de cortizol. Hormonul mai e cunoscut si sub denumirea de „lupta sau fugi”.

Publicat: 24 mai 2019, 16:07 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă