Reteta clasica de dulceata de cirese amare. Are un gust incredibil

Publicat: 14 mai 2019, 16:43 Autor: Simona Retete & Diete

Pentru ca a venit sezonul cireselor, ce poate fi mai bun decat o dulceata facuta in casa?

Reteta clasica de dulceata de cirese amare. Pe langa faptul ca este deosebit de gustoasa, este si naturala, fiindca o veti prepara voi, fara chimicale sau alti indulcitori.

Astfel ca o sa aveti un produs natural, gustos, ideal pentru intreaga familie. Insa cei mici cu siguranta o vor aprecia si nu se vor mai putea satura de ea.

Reteta clasica de dulceata de cirese amare

Reteta clasica de dulceata de cirese amare

Ingrediente dulceata de cirese amare

  • 700 g cirese amare fara samburi
  • 700 g zahar
  • 3 felii de lamaie

Mod de preparare dulceata de cirese amare

  • Se iau ciresele amare si se spala foarte bine, apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie. Se indeparteaza samburii apoi se taie cele trei felii de lamaie in triunghiuri de 5 mm grosime.
  • Se pun toate acestea intr-un recipient si se adauga zaharul, apoi se pune recipientul la frigider pentru 4 ore. Dupa aceste patru ore, se scurge siropul lasat intr-o cratita si se lasa sa fiarba pentru 10 minute.
  • Se adauga ciresele amare si se continua fierberea dulcetii pentru 30 de minute la foc mediu. Dupa aceea se verifica daca s-a inchegat dulceata, procedand astfel: se scoate o lingurita din vasul in care fierbe si se lasa pe o farfurie rece. Daca este legata, se poate opri fierberea, daca nu, se mai fierbe pentru cateva minute.
  • Atunci cand dulceata este gata se pune in borcane cu filet sterilizate, insa mare grija, nu trebuie sa o lasati sa se raceasca. Se depoziteaza borcanele intr-un loc racoros si cu capacul in jos, pentru a se vida asa cum trebuie.

Beneficiile cireselor

Sunt recomandate reumaticilor

Contin foarte multa vitamica C, iar cu numai 125 de grame se acopera 30-30% din aportul de vitamica C. Tot aceeasi portie asigura si aportul zilnic de vitamina A si de caroten.

„Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere”, explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie, potrivit Adevarul.

Mentin sanatatea sistemului digestiv

Ciresele contin multe fibre, care sunt vitale pentru sistemul digestiv si sunt extrem de importante in prevenirea cancerului de colon, pentru ca au si multi antioxidanti.

Ajuta in lupta cu obezitatea

Ciresele ajuta la regenerarea tinuturilor pentru ca au o actiune anti-infectioasa, astfel ca sunt vitale in lupta impotriva imbatranirii, pentru ca ajuta la regenerarea si eliminarea toxinelor.

Ciresele pot fi consumate fara probleme de diabetici pentru ca sunt sarace in principii nutritive, si lupta impotriva obezitatii si fermentarii intestinale.

Publicat: 14 mai 2019, 16:43 Autor: Simona Retete & Diete
Pe aceeași temă