De ce colonistii de pe Marte vor suferi mutatii genetice, dupa ce se vor muta pe Planeta „Rosie” VIDEO

Publicat: 11 iun. 2019, 09:35 Autor: madalina m. Life

Persoanele care vor coloniza, in viitor, Planeta Marte vor suferi anumite mutatii genetice. Se va intampla dupa o perioada de timp de cand vor pleca de pe Terra.

Colonistii de pe Marte vor suferi mutatii. Savantii au admis deja aceasta ipoteza, care in prezent suna cel putin ingrijoratoare. Momentan sunt investite foarte multe resurse in noile tehnologii spatiale. Asta deoarece se doreste colonizarea Planetei „Rosii” cat mai curand.

O asemenea posibilitate a reprezentat o mare fantezie pentru oamenii de stiinta, timp de decenii intregi. Pentru ca tehnologia a avansat destul de mult pana acum, cel mai probabil se va atinge acest scop astronomic.

De ce colonistii de pe Marte vor suferi mutatii genetice

Totusi, raman detalii necunoscute despre ce va presupune, propriu-zis, calatoria spre Marte, iar mai apoi stabilirea acolo. Trebuie luati in calcul anumiti factori esentiali, inainte de colonizarea planetei. Cea mai mare curiozitate este legata despre ce se va intampla cu corpul uman, si ce comportament va avea, in mediul de pe Marte.

colonistii de pe Marte vor suferi mutatii genetice

Un specialist pe nume Scott Solomon a incercat sa raspunda la aceasta intrebare-cheie. „Nu cred ca au existat destule dezbateri asupra a ceea ce se va intampla cu generatiile viitoare de colonisti”, a spus savantul. Cat va costa biletul spre planeta Marte

In luna ianuarie din 2018, acesta a explicat ca viitorii colonisti vor suferi transformari semnificative, din punct de vedere al evolutiei. Astfel ca, in decursul a doua generatii, oasele colonistilor se vor intari, iar persoanele vor prezenta si semne ale miopiei. De asemenea, vor disparea si sistemele lor imunitare. Totul pe cand sarcinile si nastere se vor dovedi mult mai periculoase decat sunt in prezent.

Expunerea la radiatii va fi de aproape cinci mii de ori mai mare fata de cea de pe Terra. Asta va duce la cresterea cazurilor de cancer. Ceea ce va duce la o situatie in care persoanele de pe Marte nu vor putea avea copiii cu cei care au ramas pe Terra. Dr. Scott Solomon a mai explicat ca pe Pamant, fiecare bebelus se naste cu aproximativ 60 de mutatii. Numarul poate creste foarte mult, in cazul unui nou-nascut de pe Marte.

„In posibilitatea in care ajungem sa fim imprastiati de-a lungul mai multor lumi, de-a lungul galaxiei, trebuie sa acceptam faptul ca asta ar putea da nastere unei multitudini de noi specii umane”, a mai spus savantul.


sursa: descopera.ro

Publicat: 11 iun. 2019, 09:35 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă