De ce ar fi necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid

Publicat: 09 May. 2021, 14:58 Arhiva
De ce ar fi necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid

O a treia doză de vaccin anti-Covid ar funcționa ca un reactor al imunității și va crește numărul de anticorpi, a explicat la Digi24 Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca. Totodată, va elimina noile variante virale ale virusului care pot apărea.

Medicul a vorbit despre cercetările la nivel internațional privind o a treia doză de vaccin anti-Covid și a explicat care sunt motivele care stau la baza acestora. Radu Țincu a explicat că imunitatea după vaccinare nu poate să dureze la nesfârșit.

„Trebuie să avem toate datele care să ne spună care va fi protocolul de vaccinare în viitor. Știm că imunitatea durează peste 6 luni, unele studii arată că durează peste 8 luni. Cei de la Pfizer au adus ipoteza conform căreia poate să dureze 12 luni, așa că avem tot acest an la dispoziție pentru a obține toate datele științifice de care avem nevoie de această a treia doză”, a spus medicul.

Este nevoie de a treia doză

„Este nevoie de a treia doză pentru că atunci că nivelul de anticorpi va scădea, această a treia doză va funcționa ca un reactivator al imunității și va crește numărul de anticorpi și pe de altă parte.

Aceste variante virale au nevoie de o cantitate mai mare de anticorpi neutralizanți, deci această a treia doză de vaccin, de booster imunitar, aduce nivelul de anticorpi necesari pentru eliminarea acestei variante virale.

Sunt studii superioare deja, de faza a treia, care ne spun că cel mai probabil va fi nevoie de această a treia doză, ca fiind o readucere aminte a sistemului imunitar cu privire la virusul care trebuie să se întâlnească”, potrivit lui Radu Țincu.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 09 May. 2021, 14:58 Arhiva
Pe aceeași temă