Cutremur în România! L-ați simțit?

Publicat: 24 Nov. 2020, 08:43 Arhiva
Cutremur în România! L-ați simțit?

Un cutremur de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs, marţi dimineaţa, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la ora 02.07, la o adâncime de 66 de kilometri.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 68 de kilometri est de Braşov şi la 85 de kilometri nord-est de Ploieşti.

Este primul cutremur produs în zona seismică Vrancea după 56 de ore. Între timp, în România s-a mai produs un cutremur de două grade pe scara Richter în Mehedinţi, dar au fost şi trei cutremure produse la graniţa Serbiei cu România.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat pentru Vremea Nouă faptul că seismele din Vrancea sunt periculoase după ce trec de 7 grade pe scara Richter. Un cutremur mare ar putea veni în România abia peste 20 de ani, în 2040.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 24 Nov. 2020, 08:43 Arhiva
Pe aceeași temă