Cum arata Cristiana Bota la 68 de ani. A fost crainica TVR care facea furori in comunism! VIDEO

Publicat: 03 ian. 2019, 14:52 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

A fost una dintre cele mai frumoase prezentatoare tv care a aparut la TVR in perioada comunismului!

Dar cum arata Cristiana Bota la 68 de ani? Timpul a trecut peste ea si si-a lasat amprentele. In tinerete, pe vremea lui Ceausescu, Cristiana Bota era o blonda cu parul ondulat. Fizicul ei intorcea capete oriunde se ducea.

A disparut de pe micile ecrane dupa Revolutia din ’89. Cristiana reprezintă una dintre personalitățile emblematice ale televiziunii de pe vremuri, alături de Sanda Ţăranu, Lia Mărăscu şi Delia Budeanu.

Cristiana Bota este celebra crainica TV pedepsita de Elena Ceausescu din cauza unor cercei. „Era un aparat special pe birourile din regie și Elena Ceaușescu se uita la televizor și suna imediat. I-a picat pe mine necazul, pentru că, într-o zi, am purtat o pereche de cercei un pic mai mari și nu i-au plăcut”, a relatat ea, la Europa FM.

„A sunat imediat și a zis «Scoateți-o pe asta, cu tălăngile alea în urechi!». Am stat vreo două luni pe programul 2, pedepsită. Acolo m-au ascuns, ca să nu mă mai vadă”, a mai explicat crainica.

Cum arata Cristiana Bota la 68 de ani


Una din ultimele sale aparitii in public a fost in 2017. A fost invitata Andreei Esca la emisiunea La Radio, de la Europa FM. Cristiana Bota a absolvit Facultatea de Litere. A intrat in TVR unde a lucrat pentru Informatia Bucurestiului, presa scrisa.

„Contează atât de mult când apari la televizor să spui cu toată lumea un celor care te văd sau te ascultă. Contează să fii reală şi să nu fii un om fals. Când am intrat în televiziune vorbeam farte tare în microfon, convinsă că aşa trebuie. Cineva apoi mi-a explicat că trebuie să vorbeşti în aşa fel încât să te iubească şi femeile, şi bărbaţii, şi bătrânii, dar şi copiii. Să te placă şi  oamenii simpli, de la ţară, dar şi intelectualii. Eu mi-am făcut experienţa la radio, care m-a ajutat foarte mult, iar în televiziune am intrat în urma unui concurs”, a povestit vedeta.


In 1971, Cristiana Bota a devenit crainica. Telespectatorii s-au indragostit de frumusetea ei, dar si blandetea pe care o afisa la tv. Cristiana Bota s-a retras din televiziune în primii ani după Revoluţia din 1989. A fost consilier pentru programe în cadrul TVR.

 „Într-o zi, m-a întrebat cineva, pe culoarele televiziunii, dacă nu vreau să dau o probă de crainică. Am întrebat «Ce-i aia?» și mi-a explicat că așa cum sunt Delia și Sanda. Am spus da. La probă m-au pus să traduc din franceză și engleză, iar eu nu-mi dădeam seama exact ce se întâmplă, le-am tradus foarte relaxată și degajată. Cred că nu realizam. După o săptămână, m-au anunțat că am luat proba. «Du-te la Sanda Țăranu să-ți explice cum să te îmbraci», mi-au zis”, și-a amintit Cristiana Bota.

Cristiana Bota şi-a „împrumutat” vocea pentru diverse filme documentare. Astăzi, fosta crainică a ajuns la frumoasa vârstă de 68 de ani.

Publicat: 03 ian. 2019, 14:52 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă