Colega lui Șerban Huidu a ajuns la spital! ”Îmi imaginam ca voi fi reținută în carantină pentru testare”

Publicat: 28 ian. 2020, 08:27 Autor: Andreea Voicu Vedete

Ioana, colega lui Șerban Huidu care prezintă ”Cronica Cârcotașilor”, a avut parte de o experiență mai puțin plăcută.

Tânăra a fost plecată timp de o lună de zile în Asia. Dar odată ce a ajuns în România, Ioana a început să se simtă rău. Mai ales, după ce s-a dat alertă mondială din cauza coronavirusului.

Prezentatoarea TV s-a dus la Matei Balș pentru a i se face testele. Dar acolo a avut parte de o surpriză neașteptată. A povestit pe rețelele de socializare ce s-a întâmplat.

„Din seria eterna și fascinanta Românie: Pe 24 ianuarie m-am întors în țara, după aproape o lună de zile petrecută în Asia, mai exact Bali, cu o superbitate de gripă. Două zile m-am indopat cu Nurofen, sperând să fie doar o răceală de la schimbarea de temperatură. Când am văzut că simptomele persistă, m-am dus la farmacie, ca tot omul, să cer un Tamiflu- antigripalul minune despre care vorbește toată lumea. Ei bine, acolo mi s-a spus că acest medicament nu se eliberează fără o testare prealabilă și că oricum, ținănd cont de datele problemei, ar trebui să mă prezint la Institutul Matei Balș pentru o testare.

Acum eu, care am văzut prea multe filme la viața mea, m-am tot fâstâcit dacă să merg sau nu, pentru ca îmi imaginam ca voi fi reținută în carantină pentru testare. Dar până la urmă, pentru liniștea mea și a tuturor celor cu care am intrat în contact de când am venit acasă, am zis să fac ceea ce este corect, mai ales în haosul care e acum și să mă prezint la doctor. Bun. Azi dimineața, la ora 11 eram la camera de gardă a institutului Matei Balș. Mi-am prezentat situația și mi s-a spus ca nu am cum să fac testarea pentru coronavirus, că ei nu au așa ceva, dar dacă prezint simptome de gripă, să aștept totuși să mă vadă domnul doctor. Și am așteptat. 8 ore, într-o încăpere de 10 mp cu alți 40 de bolnavi infecțiosi. A fost frumos. Am făcut schimb de nervi, de frustrări și cel mai important de boli și viruși.

Când domnul doctor m-a primit în sfârșit, m-a consultat rapid și mi-a dat dreptate: am gripă. Bine, bine, zic…totuși nu exista vreun risc sa fie coronavirusul asta de care vorbește toată lumea? Răspunsul a fost nu, pentru că Indonezia nu e China. Ok…dar oamenii călătoresc, îi spun, și mai ales unde am fost eu, erau foarte mulți chinezi…ba chiar am împărțit camera cu o chinezoaica pentru cateva zile. Păi și erau bolnavi chinezii? Nu stiu domnu’ doctor, eu zic ca nu, dar cine știe… Concluzia? Tamiflu și ne auzim în câteva zile!”, a scris Ioana pe Facebook.

Publicat: 28 ian. 2020, 08:27 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă