China, acuzată în instanță de lansarea armei biologice de ucidere în masă

Publicat: 31 Mar. 2020, 11:43 Arhiva
China, acuzată în instanță de lansarea armei biologice de ucidere în masă

China, acuzată în instanță de lansarea armei biologice de ucidere în masă! Avocatul american Larry Klayman și grupul său de avocatură Freedom Watch, împreună cu compania Buzz Photos (Texas), au intentat un proces împotriva guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei.

Reclamanții cer despăgubiri de 20 de trilioane de euro autorităților chineze, pe care le acuză că au „proiectat” virusul SARS-COV2 ca armă biologică de distrugere în masă, scrie businesstoday.in,

Ei susțin că virusul a fost eliberat de la Institutul de Virologie Wuhan. Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925 și, prin urmare, o astfel de armă biologică este o armă de distrugere în masă, au argumentat avocații americani care arată că această acțiune se încadrează la terorism, relatează Gândul.

Medicii și cercetătorii chinezi care au vorbit despre coronavirus, „reduși la tăcere”.

Klayman și reclamanții au susținut, de asemenea, că medicii și cercetătorii chinezi care au vorbit despre coronavirus și „au tras un semnal alarma către comunitatea internațională” au fost „reduși la tăcere”. Ei au adăugat că atât de mare a fost disperarea generalului maior Chen Wei de a se salva de noul coronavirus, încât și-a administrat personal și altor șase membri ai echipei sale un potențial vaccin care nu a fost încă testat.

De asemenea, aceștia au susținut că toți cei acuzați lucrează împreună pentru a perpetua „terorismul internațional”, notează și business-standard.com.

Publicația Business Standard, notează totuși, prudent, că textul nu a fost editat de jurnaliștii săi, ci preluat de pe un feed.

În acuzațiile formulate, avocații americani au susținut că, în timp ce coronavirusul este un agent cu acțiune și răspândire prea lentă pentru a fi folosit împotriva armatei unei țări, „a fost proiectat pentru a fi utilizat împotriva populației generale a uneia sau mai multor națiuni inamice percepute de China, cum ar fi Statele Unite.”

Grupul de avocatură Freedom Watch și compania Buzz Photos au acuzat China că este răspunzătoare de numărul de decese provocate de pandemie, că a furnizat material teroriștilor și a conspirat pentru a provoca suferința și moartea cetățenilor americani.

Grupul american citează mai multe rapoarte media care au menționat că a existat un singur laborator de microbiologie în China, care a gestionat viruși avansați precum noul coronavirus – în Wuhan. Pentru a acoperi, susțin reclamanții, China a legat declarații privind coronavirusul și protocoalele de securitate națională.

Publicat: 31 Mar. 2020, 11:43 Arhiva
Pe aceeași temă