Bucureștiul, în prag de dezastru din cauza noii tulpine de coronavirus! ”O putem numi o nouă pandemie de coronavirus”

Publicat: 25 Jan. 2021, 09:05 Arhiva
Bucureștiul, în prag de dezastru din cauza noii tulpine de coronavirus! ”O putem numi o nouă pandemie de coronavirus”

Vești cumplite vin de la cercetători! Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii, acest virus „diabolic” reuşind să găsească soluții de a ocoli noile metode de tratament, este de părere consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

Conform evaluării sale, deşi în prezent prevalența noilor cazuri de COVID-19 confirmate cu aceste mutaţii în Franţa este de numai 1,4 – 1,5%, s-ar putea ca acest procentaj să crească, în special în cazul mutaţiei britanice, care este „de neoprit”. 

În aceste condiții, este nevoie de noi măsuri antiepidemice, întrucât apariţia acestor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 a schimbat situaţia sanitară. El a dat exemplul oraşului brazilian Manaus şi al celui sud-african Cape Town, a căror populaţie ajunsese la un nivel ridicat de imunitate, dar noile mutaţii au relansat contagierea.

De asemenea, epidemiologul şi cercetătorul român Octavian Jurma susţine că noua tulpină de COVID o „putem numi, tehnic, o nouă pandemie de coronavirus”, care vine peste vechea pandemie.

E important să se efectueze secvenţierea şi în marile oraşe: Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, pentru că sentimentul meu este că perioada de sărbători a omogenizat distribuţia acestui virus în ţară. E ca şi cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind o putem considera o noua pandemie peste vechea pandemie”, a declarat medicul la Digi24.

Franța, aproape de al treilea lockdown

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2, a spus duminică, la postul BFM TV, consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris, relatează Agerpres.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 25 Jan. 2021, 09:05 Arhiva
Pe aceeași temă