Franța a intrat în lockdown! Restricții dure timp de o lună!

Publicat: 05 apr. 2021, 10:33 Autor: Elena Arhiva
Franța a intrat în lockdown! Restricții dure timp de o lună!

A treia carantină din Franţa, cauzată de creşterea cazurilor de COVID, a intrat în vigoare de Paştele catolic. Toate școlile și magazinele neesențiale se închid timp de patru săptămâni, iar circulaţia este interzisă în intervalul 19:00-06:00, transmite BBC.

Pe lângă restricțiile care au intrat în vigoare sâmbătă, de marți oamenii vor avea nevoie și de un motiv întemeiat pentru a călători la mai mult de 10 kilometri de casele lor. Noua carantină vine pe fondul creşterilor cazurilor grave de COVID.

Franța înregistrează aproximativ 5.000 de pacienți COVID în secţiile ATI, după ce, vineri, au ajuns la Terapie Intensivă 145 de pacienţi în stare gravă. De asemenea, vineri, Franţa a raportat 46.677 de cazuri noi și 304 de decese.

Președintele Emmanuel Macron a promis mai multe paturi de spital pentru pacienții COVID. Macron spera să țină sub control cazurile de coronavirus din Franța fără a fi nevoie să impună un alt blocaj.

Mai multe ţări din Europa adoptă restricţii severe

În Germania, președintele Frank-Walter Steinmeier a cerut oamenilor să se vaccineze. Acesta a spus că țara se află în mijlocul unui al treilea val și se confruntă cu mai multe restricții. Luna trecută, oficialii germani au anunțat că țara va fi plasată în carantină de Paște, însă au renunţat la decizie câteva zile mai târziu. Angela Merkel a recunoscut că a comis „o greșeală” dorind să înăsprească restricțiile anti-Covid din Germania pentru weekendul prelungit de Paște.

Italia a intrat în carantină cu ocazia Paştelui. Toate regiunile se află acum în „zona roșie”, cel mai înalt nivel de restricții, întrucât țara înregistrează aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

Sursa foto: Pexels.com

 

 

Publicat: 05 apr. 2021, 10:33 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×