Cele mai bune filme de vazut intr-o viata. Merita sa le vezi cel putin o data

Publicat: 01 apr. 2019, 20:07 Autor: Simona Vedete

Pentru ca tuturor ne plac filmele, am facut o lista cu cele mai bune din istorie.

In prezent sunt atat de multe filme, incat atunci cand vrei sa vizionezi ceva efectiv nu stii ce sa alegi. Pentru ca, intr-adevar, optiunile sunt nenumarate.

Insa pentru a va usura situatia, am facut o selectie cu filmele geniale ale tuturor timpurilor, care va vor incanta cu siguranta. Asa ca luati popcornul si vizionare placuta!

Cele mai bune filme de vazut intr-o viata

Cele mai bune filme de vazut intr-o viata

Casablanca (1942)

Casablanca este un film american de dragoste din 1942, avându-i ca protagoniști pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid, iar în alte roluri pe Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre și Dooley Wilson.

Acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial iar filmul se concentrează asupra unui om care trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie și ajutarea ei și a soțului ei, lider al Rezistenței cehe, să scape din orașul Casablanca.

Nașul (1972)

Nașul (The Godfather) este un film american în regia lui Francis Ford Coppola și o adaptare după romanul lui Mario Puzo, Nașul. Acțiunea se petrece în jurul anilor ’40-’50 și prezintă viața fictivă a celebrei familii mafiote Corleone.

Filmul face parte dintr-o trilogie, acesta fiind primul, urmat apoi de filmele Nașul: Partea a II-a și Nașul: Partea a III-a.

Pe aripile vântului (1939)

Filmul este o ecranizare a romanului cu acelasi nume scris de Margaret Mitchell.

Scenariul se bazează pe dramatismul unei lumi care piere definitiv din istorie, Lumea Sudului cu „părinții iubitori ai negrilor sclavi” și Lumea Nordului, lumea „liberalilor generoși” care știa că muncitorul salariat poate fi exploatat mai bine decât robul.

Personajele principale Scarlett O’Hara și Butler nu se dau în lături de la nimic pentru a-și atinge scopurile.

Lista lui Schindler (1993)

Lista lui Schindler este un film american despre Oskar Schindler, un cunoscut afacerist german care reușește să salveze viața a peste o mie de evrei de origine poloneză în timpul Holocaustului angajându-i în fabricile sale.

A fost regizat de Steven Spielberg și bazat pe romanul Schindler’s Ark scris de romancierul australian Thomas Keneally. În rolurile principale îi avem pe Liam Neeson, interpetându-l pe Schindler, Ralph Fiennes în rolul ofițerului SS Amon Göth și Ben Kingsley în rolul contabilului evreu al lui Schindler, Itzhak Stern.

Cântând în ploaie (1952)

Cântând în ploaie (Singind in the rain) este un film muzical de comedie american cu Gene Kelly, Donald O’Connor și Debbie Reynolds care a fost regizat de Gene Kelly și Stanley Donen, Kelly ocupându-se și de coreografie. Filmul prezintă o descriere a Hollywood-ului din perioada de tranziție de la filmele mute la cele vorbite.

Timpuri Noi (1936)

Timpuri noi (Modern Times) este un film mut de comedie din 1936, regizat și produs de Charlie Chaplin. Filmul începe cu Chaplin angajat ca muncitor la o linie de asamblare. A fost supus la mai multe nedreptăți, cum ar fi hrănirea forțată de către o mașină „modernă” și munca la o linie de asamblare care crește viteza de lucru.

Acest lucru il forțează pe Chaplin să strângă șuruburi pe bucăți de mașini din ce în ce mai repede, el suferă o cădere nervoasă care-l face să arunce fabrica în haos.

Viața e frumoasă (1997)

Viața e frumoasă (La vita è bella) este o tragicomedie italiană din 1997 regizată de Roberto Benigni, care interpretează rolul principal: Guido Orefice, un evreu italian, își folosește imaginația pentru a-și proteja copilul de ororile care au loc în lagărele naziste prin care trec.

Filmul a fost un succes de critică și financiar, Benigni câștigând Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1999, precum și premiile Oscar pentru Cea mai bună coloană sonoră și Cel mai bun film străin.

Culoarul Morții (1999)

Culoarul Morții (The Green Mile) este un film dramatico-fantastic american din 1999, în regia lui Frank Darabont, adaptat după romanul omonim din 1996, scris de Stephen King. În rolurile principale sunt Tom Hanks și Michael Clarke Duncan.

Filmul a fost nominalizat la patru premii Oscar: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar (Michael Clarke Duncan), cel mai bun sunet și cel mai bun scenariu adaptat și la un Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Scarface (1983)

Scarface este un film epic din 1983 regizat de Brian De Palma, scris de Oliver Stone și din a cărui distribuție face parte Al Pacino în rolul lui Tony Montana.

Filmul spune povestea unui refugiat cubanez care ajunge în Florida în 1980, ca urmare a exodului din portul Mariel. Montana devine gangster și ajunge implicat în afacerile cu cocaină din anii ’80. Filmul urmărește ascensiunea sa în lumea interlopă din Miami, dar și sfârșitul tragic.

Fight Club (1999)

Fight Club este un film american din 1999, ecranizare a romanului omonim de Chuck Palahniuk, este un film regizat de David Fincher a fost votat printre primele 10 filme ale anilor 90 și a primit numeroase nominalizări coloana sonoră pe care le-a pierdut in favoarea filmului Matrix.

În rolurile principale apar actori celebri precum Edward Norton, Brad Pitt și Helena Carter care a și primit premiul de cea mai bună actriță britanică cu toate că unii critici au declarat că nu au facut personajul ei suficient de interesant.

Sursa: Wikipedia

Publicat: 01 apr. 2019, 20:07 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă