Actorul Vladimir Găitan a murit! Avea 73 de ani!

Publicat: 10 nov. 2020, 22:03 Autor: Dora Bazavan Vedete
Actorul Vladimir Găitan a murit! Avea 73 de ani!

Chinuit ani de zile de o boală incurabilă, marele actor Vladimir Găitan a încetat din viață la vârsta de 73 de ani.

Anunțul despre decesul său a fost făcut de colegul de breaslă al acestuia, Vlad Rădescu.

“Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri…Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Actorul a fost diagnosticat în urmă cu mai bine de 30 de ani cu o formă de cancer al sângelui. Pe atunci avea doar 40 de ani. Se pare că a reușit să trăiască astfel până la vârsta de 73 de ani, familia să având grijă de el, menajandu-l, dar și urmând cu strictețe tratamentele prescrise de medici.

„M-am menajat şi am încercat să nu mai fac sport, să stau cuminte. În tinereţe am fost de două ori în străînătate, pentru tratament. Soţia mă susţine, ea îmi aminteşte mereu să iau pastilele”, spunea binecunoscutul actor, acum ceva timp, într-un interviu pentru Click!

“Drum lin către stele, Vladimir Găitan. Dumnezeu să te odihnească dragă Duțu!”, a fost mesajul postat de Nicu Alifantis, pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Găitan s-a născut într-un mic orășel de munte din Suceava, pe 2 februarie 1947. A fost unul dintre cei mai apreciați actori români, jucând atât în piese de teatru cât și în filme îndrăgite de public, cum a fost și pelicula „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

În anul 2002, actorul Vladimir Găitan a primit “Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru harul său artistic și devotamentul de care a dat dovadă în întreaga sa carieră.

 

Publicat: 10 nov. 2020, 22:03 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×