Cel mai mic bebelus din lume! La nastere cantarea doar 245 de grame si a supravietuit miraculos!

Publicat: 03 mai 2019, 14:17 Autor: madalina m. Parenting

Cazul medical cat se poate de rar a impresionat foarte multi oameni. Inclusiv medicii de la maternitatea in care s-a petrecut totul au fost marcati.

Cel mai mic bebelus din lume este o fetita care se numeste Saybie. Micuta s-a nascut cu o greutate foarte mica, fata de cat ar fi fost normal pentru un nou-nascut. Aceasta avea la nastere doar 245 de grame, iar specialistii erau rezervati in ceea ce priveste sansele sale de supravietuire.

Cand fetita care s-a nascut la un spital din San Diego, in SUA, a fost pusa pe un cantar special pentru bebelusi, acul acestuia nu s-a miscat aproape deloc! Atat de putin putea aceasta sa cantareasca Saybie.

Cel mai mic bebelus din lume avea 245 de grame la nastere!

Cel mai mic bebelus din lume! La nastere cantarea doar 245 de grame

Cel mai mic bebelus din lume a stabilit in mod cert si un record in acest sens. Desi nu i s-au dat foarte mari sanse de recuperare, fetita a supravietuit si a crescut. A fost nevoita sa stea cinci luni de zile in grija medicilor si intr-un incubator.

Fetita nu ar fi masurat mai mult decat un hamster, spun specialistii. Universitatea din Iowa are chiar un registru de bebelusi minusculi din intreaga lume. Cazul lui Saybie se regaseste printre acestea. A fost descrisa drept cel mai mic copil care s-a nascut vreodata.

La aproximativ cinci luni de la nastere, fetita a fost externata si familia a luat-o acasa pentru a se ocupa asa cum se cuvine de cel mai nou membru. Bebelusul demn de cartea recordurilor a venit pe lume cand mamica sa se afla cu sarcina la 23 de saptamani si 3 zile. S-ar parea ca aceasta suferea de o tulburare numita „preeclampsie”. Atfel, medicii au decis sa ii faca o cezariana de urgenta.

„A fost cea mai inspaimantatoare zi din viata mea. Le spuneam incontinuu ca nu va supravietui, ca are doar 23 de saptamani”, si-a amintit mama fetitei.

Din fericire, aceasta nu a suferit complicatii care sunt asociate de obicei bebelusilor care se nasc prematur. Asa cum sunt hemoragiile cerebrale, cele pulmonare sau chiar cardiace. Personalul medical i-a avertizat pe parintii fetitei, la inceput, ca este posibil sa traiasca doar o singura ora!

sursa: theguardian.com

Publicat: 03 mai 2019, 14:17 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă