Cel mai bun tratament pentru COVID-19 nu poate fi aplicat în România. Motivul incredibil

Publicat: 21 apr. 2020, 16:45 Autor: Elena News
Cel mai bun tratament pentru COVID-19 nu poate fi aplicat în România. Motivul incredibil

Cel mai bun tratament pentru COVID-19 nu poate fi aplicat în România. Motivul incredibil.

Sângele pacienților ce s-au vindecat de coronavirus poate salva viețile celor care se luptă cu boala. În România, pierdem zilnic donatori, din cauza birocrației.

Plasma celor vindecați de COVID-19 este, în acest moment, cel mai eficient tratament pentru cei infectați cu noul coronavirus. Plasma convalescentă, așa cum este numită, conține anticorpi ce îi pot ajuta pe cei infectați cu noul virus, scrie a1.ro.

România este pregătită să înceapă pricedurile de recoltare și distribuire în unitățile medicale, însă protocoalele pentru recoltarea plasmei şi tratament nu sunt încă publicate.

„Colectarea de plasmă de la donatorii convalescenţi se poate face din a 14-a zi după ce aceştia s-au vindecat, timp de trei săptămâni, după care scade destul de mult canitatea de anticorpi din sângele acestor donatori”, a explicat Florin Hozoc, directorul unei firme care importă imunoglobuline, citat de Mediafax.

Studii făcute în Statele Unite, Suedia, China sau Coreea de Sud vor să demonstreze eficienţa acestui tratament. Şi Franţa a început un studiu clinic, ale cărui rezultate ar trebui să fie publicate la începutul lunii mai.

Publicat: 21 apr. 2020, 16:45 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă