Cui nui ii place ceapa coapta cu o bucatica delicioasa de pui? Sa nu mintiti ca este un deliciu sanatos, in ciuda mirosului.
Ceapa umpluta cu piept de pui este o reteta usoara, pe care o faci imediat. Ingredientele nu sunt scumpe si timpul de preparare nu este lung. E o mancare sanatoasa pe care o puteti servi fie la pranz, fie la cina. Nu garantam ca va fi pe placul celor mici care, in general, nu adora ceapa 🙂
Cepele se curata bine de frunze si se spala cu apa rece. Se taie toate mustatile, dar fara a i se lua ‘capacul’.
Se pun la fiert cateva minute in apa deja clocotita. Dupa cateva minute (se testeaza sa fie moi in mijloc), se scot si se pun pe tocator.
Se taie capacul din partea de sus si se scoate miezul moale. Se toaca marunt si se caleste.
Peste ceapa calita se adauga orezul spalat si scurs, apoi puiul tocat.
Se condimenteaza dupa gust si, dupa calire, se umple fiecare ceapa cu amestecul de piept de pui.
Cepele umplute se pun intr-un vas cu pereti inalti, se toarna bulion si apa, pana se acopera.
Vasul se pune la cuptor, la foc mic. Cand s-a gatit carnea si a scazut sosul, se scot pe farfurii.
Ceapa umpluta cu piept de pui se serveste cu verdeata proaspata, tocata marunt. Pofta buna!
Sursa: carticica.ro