Cea mai veninoasa pasare din lume! Arata inofensiv, dar secreta o substanta mortala VIDEO

Publicat: 26 May. 2019, 17:59 Life

Cercetatorii au descoperit detalii esentiale despre aceasta vietate abia in anul 1992. Pasarea nu era considerata foarte periculoasa, pana in acel moment, in comunitatile stiintifice.

Cea mai veninoasa pasare din lume se numeste pitohui. Atat penele sale, cat si pielea, contin o substanta extrem de periculoasa. Foarte multi ani acest aspect a ramas necunoscut. S-ar parea ca respectiva substanta toxica pe care o secreta in mod natural poate fi fatala omului.

Mai mult, veninul acestei pasari de mici dimensiuni poarta denumirea de batrahotoxin. De asemenea, specia periculoasa de pasare traieste in Papua Noua Guinee. In doze foarte mari, substanta provoaca convulsii, paralizie, dar si stop cardiac. Copacul care produce 40 de soiuri de fructe diferite

Cea mai veninoasa pasare din lume!

Cea mai veninoasa pasare din lume

In cazurile extreme poate sa provoace si decesul victimei. Neurotoxina alcoida pe care o secreta pasarea tinteste canalele de sodiu din nervii si membranele muschilor si le inchide.

Otrava secretata natural de pitohui este cu mult mai toxica fata de stricnina sau cucuta. Se stia ca batrahotoxina mai este secretata doar de o specie de broasca otravitoare – „Phillobates terribilis”. Reptila otravitoare poate fi gasita in Columbia.

Spre surpriza savantilor, e localizata la peste 15.000 de kilometri fata de specia de pasare pitohui. In cazul broastelor, pot paraliza si ucide, iar veninul isi face efectul in doar cateva secunde, potrivit digi24.ro.

Jack Dumbacher, un specialist care a studiat in amanunt aceste pasari, banuieste ca provenienta veninului este strans legata de alimentatia speciei pitohui. „Nu stiam de unde au pasarile aceasta toxina si e dificil sa-ti dai seama, fiindca se hranesc cu fructe si o varietate de insecte. Se hranesc si cu vertebrate mici, cum ar fi broastele sau soparlele. Asa ca oricare dintre acestea le-ar fi putut da toxina”, a povestit savantul american.

Abia dupa cativa ani a venit si raspunsul mult dorit. In mod surprinzator, satenii din zona in care Jack Dumbacher a mers alaturi de echipa sa au descoperit adevarul. De vina pentru otrava pe care o secreta pitohui este o specie de gandac, ce contine o doza mica de batrahotoxina. A fost descoperit elixirul nemuririi, vechi de mii de ani

Publicat: 26 May. 2019, 17:59 Life
Pe aceeași temă