Copacul care produce 40 de soiuri de fructe diferite! Exista doar cateva exemplare in lume VIDEO

Publicat: 01 apr. 2019, 09:25 Autor: madalina m. Life

Pomul poate sa produca 40 de soiuri de fructe. Este o minunatie de privit mai ales primavara, atunci cand infloreste!

In intreaga lume mai exista doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimitor. Pomul care poate sa dea rod la 40 de soiuri de fructe simultan a ajuns sa existe datorita unui american, de meserie sculptor.

Barbatul pe nume Sam Van Aken s-a gandit sa testeze o teorie care i-a atras atentia. Mai exact, este vorba despre un fenomen ce poarta denumirea de „transsubtantiere”. Pe un pom gazda, vizionarul a asezat crengile din diverse specii fructifere. Asa ca, in cinci ani de zile, copacul a inceput sa produca 40 de soiuri de fructe, ca rezultat al experimentului neobisnuit.

Scultorul din Pennsylvania, in Statele Unite ale Americii, s-a gandit sa testeze acest proces si iata ca a functionat. In intreaga lume mai exista doar 16 pomi de acest fel. Fructele sunt toate comestibile si variaza de la cirese, la nectarine, piersici, caise sau chiar prune. Si la noi fermierii obsnuiesc sa practice altoirea pomilor, insa nu la un asemenea nivel!

Copacul care produce 40 de soiuri de fructe VIDEO

Copacul care produce 40 de soiuri de fructe diferite

In special primavara, atunci cand pomul minune inforeste, se pot observa speciile diferite si datorita florilor. Combinate, ramurile capata diferite nuante de roz. S-ar parea ca experimentele de acest tip ale americanului au inceput cu legume.

In cadrul diverselor interviuri, Sam Van Aken a marturisit ca pentru el pomul reprezinta o opera de arta. In mod frecvent, el le ofera fructele apropiatilor sau celor din familie si de aceea a mai creat si alti pomi de acest tip. Mai exact, sunt doar 16, iar fiecare produce 40 de soiuri de fructe diferite.

In copacii pe care americanul i-a creat drept instalatii artistice exista pana la 22 de sortimente de piersica. La fel se intampla si pentru alte fructe, precum prunele. In pom se pot regasi prune japoneze sau cele europene. Pentru a avea la dispozitie atat de multa varietate, Van Aken a marturisit ca a avut la dispozitie o livada veche pe care a inchiriat-o.

Proprietatea urma sa fie distrusa, dar artistul a reusit sa salveze soiuri mai rare de fructe de drupa. Folosindu-se de procesul de altoire, le-a asamblat pe un pom gazda. Odata cu trecerea timpului, acesta accepta noiul soi, dar barbatul spune ca a avut anumite dificultati in ceea ce priveste ciresele.

(sursa: thisiscolossal.com)

Publicat: 01 apr. 2019, 09:25 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă