A fost descoperit elixirul nemuririi, vechi de mii de ani! Recipientul antic era neatins! VIDEO

Publicat: 14 Mar. 2019, 13:12 Viral

Pana de curand, elixirul nemuririi era considerat doar un simplu mit, fiind mentionat in textele antice.  Era foarte pretuit de nobilii din aceasta tara.

A fost descoperit elixirul nemuririi, vechi de mii de ani! Elixirul nemuririi a fost descoperit de curand, in China. Specialistii au dat peste un mormant vechi de aproximativ 2.000 de ani, in care era pastrat intact un recipient din bronz. In interior, exista potiunea considerata magica.

Multi erau convinsi, in antichitate, ca substanta le oferea viata vesnica celor care o gustau. Pana acum, licoare cu proprietati fantastice a aparut doar in textele antice chineze. Mormantul in care a fost gasit recipientul din bronz dateaza din perioada Dinastiei Han, si anume 202 i.e.n. – 8 e.n.

A fost descoperit elixirul nemuririi, vechi de mii de ani VIDEO

Cautarile mitice pentru un remediu care sa impiedice moartea a fost insa unul fara succes. Bautura seamana cu una alcoolica si are anumite proprietati ce erau dorite de mai marii acelor vremuri. Era considerata elixirul nemuririi si in recipientul din bronz au fost gasiti aproximativ 3,5 litri din licoare.

„Este pentru prima data cand acest elixir al nemuririi a fost descoperit in China, a povestit Shi Jiazhen. Acesta este directorul „Institutului pentru Relicve Culturale si Arheologie”, din Luoyang, acolo unde a fost excavat si mormantul.

A fost descoperit elixirul nemuririi, vechi de mii de ani

„Lichidul are o importanta semnificativa pentru noi, pentru studierea conceptiilor chinezilor cu privire la atingerea nemuririi, dar si pentru studierea evolutiei civilizatiei chineze”, a mai adaugat specialistul din China. La inceput, arheologii au crezut ca este vorba despre vreun tip de lichior, pentru ca lichidul elixirul nemuririi avea o „aroma alcoolica”.

Descoperirea neasteptata este una de o reala importanta pentru arheologii chinezi. Totodata, ramasitele umane descoperite in acelasi mormant au fost pastrate. Ulterior au mai fost descoperite si alte vase de acest fel, tot din bronz.

„Mormantul ne ofera un material valoros pentru studiul nobililor din acea perioada si pentru cunoasterea ritualurilor funerare”, a fost de parere Pan Fusheng, un arheolog din cadrul proiectului, potrivit descopera.ro.

Odata cu sosirea rezultatelor analizelor de laborator s-a aflat si ca potiunea considerata mistica este compusa din azotat de potasiu si alunit, un mineral din aluminiu. Desi nu sunt otravitoare, substantele sunt folosite de obicei ca pesticid, ingrasamant si combustibil de rachete!

Publicat: 14 Mar. 2019, 13:12 Viral
Pe aceeași temă