Cea mai veche asezare din Delta Nilului dateaza inca dinaintea faraonilor!
Descoperirea incredibila a fost anuntata de catre oficialii din Egipt. Arheologii au fost cei care au gasit cea mai veche asezare din Delta Nilului. De asemenea, vestigiile provin chiar inainte de era in care au existat faraonii.
Ministerul de Antichitati din Egipt sustinte ca situl neolitic a fost descoperit in Tell el-Samara, localizat la aproximatic 140 de kilometri in nord de orasul Cairo. Totodata, urmeaza sa fie analizate si silozuri care contin oase de animale si hrana.
Cea mai veche asezare din Delta Nilului ar proveni dintr-o era cu mult inainte de existenta faraonilor. Oamenii traiau acolo chiar din jurul anului 5000 i.e.n. Conducatorul echipei, arheologul Frederic Gio a precizat ca au fost gasite cateva silozuri care indica si locuirea umana.
In interiorul acestora au fost gasite si oase de animale, dar si hrana, noteaza descopera.ro. Daca lucrurile stau intr-adevar asa, respectiva asezare ar fi cu cel putin 2.500 de ani mai veche decat piramidele din Giza.
„Analizarea materialului biologic care a fost descoperit ne va oferi o imagine mai clara a primelor comunitati care s-au stabilit in delta, dar si originile agriculturii din Egipt”, a precizat Nadia Khedr, un oficial din minister, responsabil pentru siturile si artefactele antice.
Agricultura neolitica din regiunea Deltei Nilului, dependenta de precipitatii, de debitul apei, dar si de inundarea sezoniera a unor terenuri din delta ofera indicii cruciale in ceea ce priveste modul in care s-a realizat saltul tehnologic care a dus la agricultura bazata pe irigatii, de-a lungul fluviului nord-african.