Descoperirea care schimba istoria Egiptului Antic! Asasinarea unui faraon, dezvaluita dupa 3.000 de ani

Publicat: 31 Aug. 2019, 14:20 Life

Istoricii au aflat detalii extraordinare despre moartea faraonului egiptean Ramses al III-lea. Noile descoperiri pun intr-o noua lumina declinul civilizatiei egiptene!

Istoria Egiptului Antic, asa cum este ea cunoscuta in prezent, ar putea fi schimbata de o tomografie computerizata, potrivit Daily Mail. Aceasta arata o alta cauza a mortii unuia cei mai importanti faraoni din istoria regatului – Ramses al III-lea – decat cea cunoscuta pana in prezent.

Ramses al III-lea a fost al doilea faraon al celei de-a XX-a dinastii a Egiptului Antic. Aceasta dinastie a fost ultima din perioada Noului Regat, in timpul careia civilizatia si-a atins apogeul teritorial. El a stapanit Egiptul in prima parte a secolului XII i. Hr., si este considerat ultimul mare faraon al Noului Regat de majoritatea istoricilor.

Ce schimba istoria Egiptului Antic?

Descoperirea care schimba istoria Egiptului Antic!

De numele sau se leaga si un complot, numit „conspiratia din harem”, care este prezentat chiar de o sursa a vremii! „Papirusul judiciar”, in prezent pastrat la Torino, este practic un certificat de grefa antic, prezentand procesul ce a urmat unei tentative de asasinare a faraonului.

Complotul a fost pus la cale de una din nevestele secundare ale lui Ramses, regina Tiye, cu scopul de a-si pune propriul fiu pe tron. Sursele nu spun nimic despre soarta faraonului, iar multa vreme s-a considerat ca el ar fi supravietuit conspiratiei!

Insa, in 2016, o echipa de medici legisti au facut o tomografie computerizata pe ramasitele lui Ramses. Prin ea, au vazut ca acesta avea bandaje foarte groase in jurul gatului, ce ii acopereau o incizie foarte adanca!

Schelet vechi de 900 de ani, gasit intr-o statuie! Descoperirea e una macabra

„Faraonul nu ar fi putut supravietui atacului, deoarece taietura este destul de adanca pentru a-l fi omorat in cateva minute”, a explicat Dr. Ahmed Samir, custode al Muzeului Egiptean din Cairo.

Descoperirea pune intr-o noua lumina sfarsitul perioadei de glorie a civilizatiei egiptene. Dupa moartea lui Ramses, o parte din fiii sai l-au urmat la tron in cadrul unor domnii scurte, cu putere tot mai redusa. Sfarsitul dinastiei lor, la aproape un secol dupa moartea lui Ramses al III-lea, este marcat de istorici ca fiind inceputului declinului final al Egiptului Antic.

sursa: express.co.uk

Publicat: 31 Aug. 2019, 14:20 Life
Pe aceeași temă