Cea mai noua planta care curata aerul din locuinta! E una banala, dar are proprietati incredibile

Publicat: 27 ian. 2019, 11:15 Autor: madalina m. Life

Planta care curata aerul poate fi aseazata oriunde in casa, nefiind periculoasa pentru om.

O specie de iedera poate avea proprietati miraculoase, daca e tinuta pe orice pervaz din locuinta. Mai exact, denumita din popor „iedera dracului”, planta care curata aerul din a fost modificata genetic de catre oamenii de stiinta.

Cea mai noua planta curata aerul din locuinta

Responsabili de acest experiment ingenios si foarte folositor omului au fost savantii de la Universitatea din Washington. Cercetatorii au modificat genetic o planta comuna – „iedera pothos”, pentru a indeparta cloroformul si benzenul din aerul din jur.

Ne place sa pastram aerul din casele noastre cat mai curat e cu putinta si uneori sunt folosite diverse filtre pentru a tine alergenii si particulele de praf la distanta. Dar unii compusi chimici periculosi sunt prea mici pentru a fi prinsi in aceste filtre.

Planta care curata aerul din locuinta

Molecule de cloroform, o substanta prezenta in apa clorurata, sau benzenul, o componenta a benzinei, se acumuleaza in casele noastre atunci cand facem dus sau cand fierbem apa. Totodata, daca ne tinem masinile in garaje atasate casei, avem mari sanse sa inhalam benzen cel putin o data pe zi. Ambele substante sunt toxice si au fost asociate cu aparitia cancerului.

Cea mai noua planta curata aerul din locuinta

Planta care curata aerul poate impiedica acest lucru sa se intample. Plantele modificate genetic emana o proteina numita 2E1, care transforma compusii periculosi in molecule cu care se pot hrani. Astfel, planta isi sustine propria crestere, pe cand aerul pe care il respiram e in totalitate curatat.

„Oamenii nu au vorbit cu adevarat despre acesti compusi organici periculosi din casele fiecaruia dintre noi. Cred ca asta s-a intamplat pentru ca nu am putut mult timp sa facem nimic incat sa-i eliminam”, a fost de parere Stuart Strand, principalul autor al studiului.

(sursa: sciencedaily.com)

Publicat: 27 ian. 2019, 11:15 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×