Ce ticuri avea, de fapt, Nicolae Ceaușescu. Unele din ele chiar îi enervau pe cei din jur

Publicat: 11 Feb. 2020, 15:00 General
Ce ticuri avea, de fapt, Nicolae Ceaușescu. Unele din ele chiar îi enervau pe cei din jur

Nicolae Ceaușescu reprezintă în continuare unul dintre subiectele care stârnesc interes, chiar și după 30 de ani de la moartea sa. Istoricii, dar și oamenii care s-au aflat în preajma fostului conducător al țării au început să facă dezvăluiri incredibile din viața personală a acestuia. Ca orice om de rând, și Nicolae Ceaușescu avea anumite obiceiuri, mai mult sau mai puțin deranjante pentru cei din jurul său.

Nicolae Ceaușescu era extrem de punctual

Petre Gigea, care a fost consilierul personal al lui Nicolae Ceaușescu, este printre cei mai în măsură oameni care să poate vorbi despre viața și obiceiurile fostului dictator comunist. Astfel, s-a aflat și care erau ticurile la care Nicolae Ceaușescu nu putea renunța nici în ruptul capului. Unul dintre acestea era faptul că fostul președinte al țării avea obiceiul de a se uita mereu la ceas, ca să știe în permanență ce oră este. Acest lucru nu este deloc greu de crezut, având în vedere că Nicolae Ceaușescu era un om foarte punctual. Nu întârzia niciodată la întâlnirile pe care le stabilea și avea aceeași pretenție și de la ceilalți oameni din jurul său. Un alt obicei respectat cu sfințenie de fostul dictator era somnul de la prânz. La ora 13:00 lua masa de prânz, după care urma o pauză de somn, indiferent de sarcinile de lucru pe care trebuia să le îndeplinească în acea zi. Somnul de prânz dura cel puțin o oră și jumătate. De asemenea, s-a aflat că Nicolae Ceaușescu nu purta niciodată verigheta, dar nimeni nu a descoperit motivul pentru care luase această decizie. Una destul de surprinzătoare, dacă ținem cont de faptul că fostul președinte avea obiceiuri prin care își demonstra iubirea pe care i-o purta Elenei Ceaușescu. De exemplu, de fiecare dată când se întorcea de la vânătoare, acesta îi aducea soției un buchet de flori de câmp.

Ceaușescu era foarte atent la ceea ce mânca

Un obicei care de multe ori îi enerva pe cei din jurul său era acela că Nicolae Ceaușescu dădea o atenție foarte mare alimentației. Chiar și atunci când făcea vizite în celelalte state comuniste, fostul președinte al României respecta cu strictețe planul alimentar și nu făcea deloc abateri. Ceaușescu mânca la ore fixe și consuma doar alimente sănătoase, iar acest lucru devenise chiar o obsesie. Nu pleca în alte țări fără mâncarea pregătită de acasă și avea mereu cu el suc de legume. Nu bea cafea, nu fuma, nu bea sucuri cu acid și mai mult, nu mânca niciodată dulciuri cumpărate, ci întotdeauna consuma doar prăjituri făcute în casă. În plus, fostul dictator consuma foarte rar alcool. Teodor Stoleru, cel care i-a fost bucătar lui Nicolae Ceaușescu timp de 15 ani, a dezvăluit și care erau mâncărurile preferate ale acestuia. Pieptul de pui cu gutui și sarmalele moldovenești erau printre favoritele fostului președinte. La capitolul desert, Nicolae Ceaușescu prefera plăcinta cu brânză și minciunelele. Soția sa, Elena Ceaușescu, avea gusturi puțin diferite. Desertul favorit al acesteia era coliva.

Publicat: 11 Feb. 2020, 15:00 General
Pe aceeași temă