Ce mofturi avea Nicolae Ceaușescu în perioada comunistă. Uneori chiar era excentric!

Publicat: 14 Jan. 2020, 12:59 Life

Nicolae Ceaușescu a fost una dintre cele mai respectate, dar și controversate personalități politice din România. Așa cum spun multe persoane care au trăit în vremea dictatorului, regimul comunist „a făcut istorie”.

Tovarășul mergea de foarte multe ori în vizită la alți lideri, atât comuniști, cât și democrați. Un zvon, totuși, a uimit opinia publică, și anume că ar fi trimis un avion MIG să îi aducă…pepene galben! În plină iarnă!

Nicolae Ceaușescu a trimis avionul…după pepene!

Regretatul dictator avea și el, ca orice om, de altfel, ”mofturi”. Chiar dacă avea mereu întrevederi cu diferiți lideri politici din alte țări, nu putem spune că Nicolae Ceaușescu nu a avut ”scăpări”.

A avut o întâlnire la Timișoara, pe 1 februarie 1969. Acolo, Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit cu Iosip Broz Tito, liderul Yugoslaviei. Ambii erau printre contestatarii dominației sovietice în mișcarea comunistă internațională.

Atunci, liderul Yugoslaviei a fost primit de oamenii lui Nicolae Ceaușescu la Timișoara, unde a avut loc și un banchet.

Nicolae Ceaușescu, ”spectacol” cu 6 bucăți de pepene galben la banchetul din Timișoara

Nicolae Ceaușescu a cerut ca pentru banchetul de final de la Timișoara să i se aducă șase bucăți de pepene galben. Dar nu oricum! Ci cu…un avion MIG tocmai din Grecia!

„În ultima seară, s-a organizat banchetul de final, la Internaţional. Noi trebuia să preparăm ce scria la meniul pe care îl primeam. Dimineaţa, am observat că la desert era şi pepene cu îngheţată. Dar de unde pepene galben, deoarece era iarna. S-au dat telefoane peste telefoane, însă fără succes. Directorul de la Gospodăria de Partid a venit şi a dat telefon la aeroport, de unde a fost trimis un avion MIG în Grecia. S-a întors cu şase bucăţi de pepene, astfel că seara, pe la ora 12.00, oaspeţii au putut să servească pepenele cu îngheţată”, povestea pentru Historia Feri Datcu, un fost bucătar de protocol la Timișoara, scrie Playtech.ro.

Publicat: 14 Jan. 2020, 12:59 Life
Pe aceeași temă