Ce se va întâmpla după ce Regina Elisabeta a II-a moare. Protocolul incredibil de la Casa Regală

Publicat: 18 Feb. 2020, 14:56 Arhiva

Indiferent că este zi sau miez de noapte, că este treaz sau că doarme, cel care va ocupa această poziție în ziua în care regina Elisabeta se va alătura monarhilor din lumea de dincolo, va afla imediat trista veste. Din momentul acesta se declanșează operațiunea “Podul Londrei“.

După ce regina moare, Charles devine rege. Etapa următoare este, bineînțeles, anunțarea celor 15 state din întreaga lume în care regina este suverană. Oamenii vor avea liber de la muncă în ziua respectivă, urmând apoi 12 zile de doliu național, perioadă în care steagul național al Marii Britanii va fi coborât în bernă în întreaga lume. Se vor deschide cărți de condoleanțe la toate ambasadele țării de pe întreg mapamondul, televizoarele și radiourile vor difuza doar lucruri decente – fără emisiuni de divertisment – și muzică lentă, tristă, până după ziua înmormântării.

Ce se întâmplă când Prințul Charles va deveni rege

Prințul Charles va urma la domnie mamei lui, devenind Regele Charles al III-lea – asta în cazul în care el nu va dori să își schimbe numele. Imnul se va schimba din “Dumnezeu să ne păzească Regina”/ “God Save the Queen“ în “Dumnezeu să ne păzească Regele”/ “God Save the King“.

Bancnote noi vor fi lansate, în cinstea ascensiunii lui Charles și timbre noi vor fi printate.

Prințul William, actualmente duce de Cambridge, va deveni moștenitorul Coroanei și prinț de Wales. Soția lui Catherine, actualmente ducesă de Cambridge, va deveni prințesă de Wales – titlu purtat și de regretata prințesă Diana.

Trupul neînsuflețit al Reginei va fi depus în public, la Westminster Hall, timp de 23 de ore pe zi, până la momentul înmormântării. La sosirea sicriului, va avea loc o scurtă ceremonie, după care oamenii vor putea să îi aducă un ultim omagiu celei care le-a fost suveran pentru o perioadă atât, atât de lungă.

Înmormântarea va avea loc la 12 zile după moartea reginei, va fi difuzată live și va fi condusă de cel care va deține atunci funcția de Arhiepiscop de Cantebury.

Publicat: 18 Feb. 2020, 14:56 Arhiva
Pe aceeași temă