Ce se va întâmpla cu coronavirusul în această vară. Explicații de la Alexandru Rafila

Publicat: 18 mai 2020, 11:07 Autor: Elena News
Ce se va întâmpla cu coronavirusul în această vară. Explicații de la Alexandru Rafila

Ce se va întâmpla cu coronavirusul în această vară. Explicații de la Alexandru Rafila. 

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre evoluția pe care o are graficul infectărilor cu coronavirus la nivel mondial.

Medicul a explicat că evoluția arată că odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul infectărilor acolo, o creștere alarmantă fiind remarcată în emisfera sudică.

„Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică. În Africa de Sud este o creștere marcantă. Sezonalitatea pe care o atribuiam și acestui virus se pare că încet – încet începe să se contureze. 

Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puține cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârșitul anului Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic și comportamental, ăsta e lucrul esential. Și atunci, vom putea sa gestionăm mult mai bine și fără impact social și economic așa ridicat în aceste două luni”, a explicat Alexandru Rafila.

Opt vaccinuri anti-coronavirus, testate pe oameni

Opt vaccinuri anti-COVID 19 sunt în studiile clinice şi se testează pe oameni, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Vaccinul produs de Universitatea din Oxford ar putea fi gata în şase luni. În Faza 1 şi 2 de testare se stabileşte doza şi eficacitatea unui medicament.

Cercetătorii sunt mai aproape de un vaccin anti-COVID 19 decât ne-am aştepta. Sunt opt proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 care sunt în faza 1 şi 2 de testare, potrivit unui document al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Publicat: 18 mai 2020, 11:07 Autor: Elena News
Pe aceeași temă