Ce se întâmplă de astăzi. Anunțul făcut de Raed Arafat

Publicat: 25 feb. 2021, 14:35 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Șeful DSU Raed Arafat a făcut un anunț important. Ce se va întâmpla începând de astăzi. Este vorba despre focarele de coronavirus din țară.

Începând cu ziua de joi se dorește un altfel de raportare, lucru care va putea fi văzut de vineri. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a anunțat faptul că se vor include și focarele în calculul ratei de incidență. Oficialul susține că va fi o soluție corectă și că nu va avea un impact foarte mare, arată Realitatea.net.

„E o decizie care s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific (privind gestionarea bolilor, n.r.) acum două săptămâni şi jumătate, s-a intrat cu ea la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis să fie aplicabilă începând de astăzi (joi, n.r.). Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din câte ştiu. Dacă e corect ce am ca informaţie, la Bucureşti va fi o creştere de 0,02%. S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă pentru a include totul şi pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judeţ vor intra în incidenţă, pe ultimele 14 zile”, a declarat Raed Arafat, joi, la Târgu Mureș, potrivit Agerpres.

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

În România este posibil să vină cel de-al treilea val pandemic, iar odată cu acesta, și autoritățile anunță schimbări. Până la sfârșitul lunii martie, noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, dar și cea din Africa de Sud vor ajunge și în țara noastră, având o rată de transmitere rapidă, mai ales în rândul celor mici. Astfel, e posibilă o creștere a numărului de cazuri de persoane infectate pe teritoriul țării.

„Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID. Trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem acum, o scădere a numărului de cazuri, dar să lăsăm posibilitatea ca în cazul în care numărul de cazuri crește, să ne putem rapid replia pe creșterea accesibilității pacienților COVID, dar mai ales pe o îngrijire de calitate a acestora. Deci, se lucrează și sperăm să venim săptămâna viitoare cu un plan în acest sens”, a anunțat Andreea Moldovan.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 25 feb. 2021, 14:35 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă