Ce se întâmplă dacă bei alcool înainte de a te vaccina. Medicul Valeriu Gheorghiță explică

Publicat: 04 mai 2021, 10:13 Autor: Elena Arhiva
Ce se întâmplă dacă bei alcool înainte de a te vaccina. Medicul Valeriu Gheorghiță explică

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a spus că în mediul rural există un curent potrivit căruia cei care se vaccinează nu pot consuma alcool timp de 5 zile și atunci mai bine nu se vaccinează, într-o declarație la „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, spune Valeriu Gheorghiţă.

La întrebarea dacă este interzis consumul de alcool în ziua vaccinării sau după, Valeriu Gheorghiţă a explicat că nu este bine să se consume băutiri alcoolice atunci când se ia un tratatament sau se face un vaccin.

În general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice. Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Peste două milioane de români sunt complet vaccinați

România a depășit pragul de două milioane de oameni vaccinați cu ambele doze. Peste 66.500 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, 3.378.699 de români au fost vaccinați de la debutul campaniei, 1.349.089 cu o doză și 2.029.610 cu două doze, anunță CNCAV.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, luni, la ora 17.00 situația vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 55.463, Moderna 5.746, iar AstraZeneca 5.358.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 4.334.994. De asemenea, au fost utilizate 476.076 de doze Moderna și 597.239 de doze AstraZeneca.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 04 mai 2021, 10:13 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă