Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu, după 55 de ani de muncă. Nimeni nu se aștepta la această sumă

Publicat: 02 Apr. 2021, 10:31 Vedete
Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu, după 55 de ani de muncă. Nimeni nu se aștepta la această sumă

Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească. Deși a bucurat milioane de oameni în cariera sa, regretatul artist se descurca cu o pensie infimă, după 55 de ani de muncă.

În urmă cu ceva timp, Nelu Ploieșteanu a dezvăluit faptul că primește o pensie de 800 de lei în fiecare lună. La acel moment povestea și faptul că nu renunțase la cântat pentru că altfel nu ar fi putut să să descurce.

„În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu și Maria Cârneci”, explica artistul, potrivit gandul.ro.

Cum l-a afectat pandemia pe celebrul artist

Pandemia a reuşit să îi fure lui Nelu Ploieşteanu singura modalitate de a se linişti după moartea fiului său. Artistul locuieşte acum în Capitală, împreună cu familia şi are inima sfâşiată pentru că nu îşi mai poate vizita fiul.

„Îmi plânge sufletul că nu mai putem ajunge la băieţelul meu, la Cimitirul Străuleşti, ne aşteaptă sărăcuţul, îi e dor de noi”, povestea artistul în urmă cu ceva timp.

Celebrul artist a dezvăluit totodată faptul că una dintre fiicele sale l-a visat pe Mihăiță, în timp ce plângea cu lacrimi de aur.

„De când a murit Mihăiţă am mers zilnic la el, acum nu mai putem din cauza restricţiilor, ne dau amenzi mari, de peste 2.000 de lei”, mai spus Nelu Ploieșteanu, care a precizat că a vorbit cu o femeie din preajma cimitirului, să îi țină mereu o candelă aprinsă.

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani

Din nefericire problemele cauzate de noul coronavirus și-au spus cuvântul, iar din păcate artistul a pierdut lupta cu boala. Acesta a fost internat la secția ATI a spitalului Floreasca.

Decesul celebrului interpret de muzică de petrecere a fost anunţat pe reţelele de socializare de Mara Bănică:„Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!”, a scris aceasta pe Facebook.

Mai mult decât atât, Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat că Nelu Ploieşteanu a murit în jurul orei 1.00. potrivit libertatea.ro.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 02 Apr. 2021, 10:31 Vedete
Pe aceeași temă