Ce nu ai știut despre Asia Express, până acum. De ce este o emisiune privilegiată de șefii Antenei 1

Publicat: 14 mai 2020, 10:06 Autor: Ionita Nicoleta General
Ce nu ai știut despre Asia Express, până acum. De ce este o emisiune privilegiată de șefii Antenei 1

Asia Express a fost, fără îndoială, emisiunea vedetă a Antenei 1 în luna aprilie. Show-ul prezentat de Gina Pistol a fost unul dintre cele mai urmărite de către telespectatorii români. Marea finală a sezonului 3, câștigată de Sorin Bontea și Răzvan Fodor, a fost difuzată pe 22 aprilie.

Asia Express, salt incredibil în luna aprilie

Antena 1 a dat lovitura cu emisiunea ”Asia Express”, cel puțin în luna aprilie. Pandemia de coronavirus, care i-a obligat pe români să petreacă mai mult timp în case, a dus la o creștere semnificativă a audiențelor pentru trustul Intact. Astfel, cea mai urmărită producție de la Antena 1 a fost, categoric, Asia Express, mai ales că luna trecută a fost difuzat și finalul sezonului 3.

Spre deosebire de luna martie, audiențele emisiunii prezentate de Gina Pistol au crescut cu mai mult de 400.000 de telespectatori. Astfel, la nivel național, cele 13 ediții din Asia Express difuzate de Antena 1 în luna aprilie au fost urmărite de 1.837.000 de oameni.

Cu un rating de 10.5 puncte, nu este de mirare că emisiunea Asia Express este extrem de apreciată de șefii de la Antena 1, care i-au răsplătit cum se cuvine pe cei care au lucrat la această producție. De exemplu, Gina Pistol a fost remunerată cu 15.000 de euro, pentru cele două luni petrecute în Filipine și în Taiwan.

Marii câștigători, Sorin Bontea și Răzvan Fodor, au primit premiul de 30.000 de euro. Nici celelalte vedete care au luat parte la show nu au plecat acasă cu buzunarele goale. În funcție de fiecare negociere individuală, s-au primit chiar și 20.000 de euro. A fost cazul Biancăi Drăgușanu, care a participat în sezonul al doilea doar în prima etapă.

Show-ul ”Românii au Talent”, lider incontestabil

Chiar dacă Asia Express a avut o urcare incredibilă în luna aprilie, nu a fost suficient pentru a detrona liderul de până acum. Românii au Talent a rămas pe primul loc în preferințele oamenilor și luna trecută. Aproape 3 milioane de telespectatori s-au uitat pe Pro TV vineri seara, atunci când a fost difuzat show-ul prezentat de Smiley și de Pavel Bartoș.

Trebuie menționat și faptul că emisiunea ”Românii au Talent” a avut audiențe mai mici față de luna martie, dar chiar și așa, conduce detașat în topul celor mai urmărite emisiuni de divertisment, la nivel național. La fel stau lucrurile și în mediul urban, unde tot show-ul de la Pro TV este lider. Podiumul este completat de Asia Express și de Chefi la cuțite. Românii au Talent a avut o medie de 1.600.000 de telespectatori, în timp ce emisiunea prezentată de Gina Pistol a fost urmărită de aproximativ un milion de oameni. Chefi la cuțite a ajuns la 896.000 de telespectatori.

Interesant este faptul că locurile 4 și 5 au fost ocupate tot de producții ale Antenei 1. Este vorba despre Acces Direct și iUmor. De-abia pe poziția a șasea apare o altă emisiune de la Pro TV, Ce spun românii. În ceea ce privește segmentul comercial, tot show-ul ”Românii au Talent” conduce în topul preferințelor. Peste 600.000 de tineri au urmărit emisiunea de la Pro TV. Asia Express rămâne pe locul 2, dar a înregistrat o creșere destul de mare față de luna martie. 560.000 de telespectatori în aprilie și 400.000 în martie.

Publicat: 14 mai 2020, 10:06 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă