Ce informații trebuie să lase românii care merg la terase. Anunţul oficialităţilor

Publicat: 02 Jun. 2020, 14:36 Arhiva
Ce informații trebuie să lase românii care merg la terase. Anunţul oficialităţilor

De la 1 iunie, este liber la terase, dar cei care vor să meargă trebuie să-și lase numele și numărul de telefon, informații utile într-o eventuală anchetă epidemiologică.

Ludovic Orban explicat la Digi24 că nu este nevoie ca angajații de la terase să ia alte date despre clienți.  „Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că aceste date erau luate și înainte, atunci când clienții doreau să facă o rezervare. Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor.

Următoarea etapă este 15 iunie, când se va decide ce măsuri vor fi luate, în baza numărului de infectări.

119 cazuri noi de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore

Până astăzi au fost înregistrate 19517 de persoane infectate cu coronavirus. 1279 de persoane și-au pierdut viața, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 119 cazuri noi de îmbolnăvire.

Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

Publicat: 02 Jun. 2020, 14:36 Arhiva
Pe aceeași temă