Ce a pățit virusologul chinez care a spus că noul coronavirus a fost creat în laborator

Publicat: 25 Sep. 2020, 08:52 Arhiva
Ce a pățit virusologul chinez care a spus că noul coronavirus a fost creat în laborator

Pandemia de coronavius face ravagii în întreaga lume, aproape un milion de persoane au decedat din cauza temutului virus. La 6 luni de la declararea pandemiei, Dr Li-Meng Yan, un virusolog chinez, susține că autoritățile chineze știau totul despre răspândirea COVID-ului înainte de pandemie.

După ce a făcut asemenea declarații absolut halucinante, medicul suportă acum consecințele spuselor ei. Li-Meng Yan s-a ales cu contul de Twitter suspendat după afirmațiile sale în spațiul public, pe care nu a putut să le dovedească. Femeia, cu peste 60.000 de urmăritori pe rețeaua de socializare, a devenit celebră în toată lumea, după ce a susținut că guvernul chinez a fost implicat în crearea virusului ucigaș, notează The Independent.

Pentru a se delimita de afirmațiile medicului, Universitatea din Hong Kong a transmis un comunicat de presă prin care anunță că nu îi susține deloc teoria și că spusele lui Li-Meng Yan nu au nicio bază științifică. Vezi și – COVID-19 în România. Bilanț oficial „Oamenii de știință tac, pentru că toți lucrează cu Partidul Comunist Chinez”, a declarat femeia. „Partidul Comunist vrea ca eu să dispar acum”, a concluzionat ea.

„Acest virus nu provine din natură”

Dr. Li-Meng Yan a declarat că guvernul chinez ”a șters toate informațiile ei din baza de date” și le-a cerut colegilor ei să o discrediteze pentru ca nimeni să nu mai creadă ce spune.ț

Medicul spune că originea SARS-COV-1 nu a fost piața din Wuhan, așa cum s-a spus inițial, ci un laborator din oraș. ”Piața din Wuhan este doar de fațadă, acest virus nu provine din natură”, a spus Dr. Li-Meng Yan, conform thefederal.com.

Publicat: 25 Sep. 2020, 08:52 Arhiva
Pe aceeași temă