Cazul medical care a uimit planeta! Doi frați paralizează complet după apusul soarelui, dar creierul le rămâne treaz

Publicat: 28 Jan. 2020, 09:01 Life

Medicii pakistanezi se chinuie de ani buni să dezlege un mare mister medical! Și-anume cazul fraților care paralizează complet după ce apune soarele. 

Cei doi băieței sunt supranumiți „copiii solari”, iar aceștia intră într-o stare vegetativă imediat ce apune soarele.

Ambii frați par, aparent, perfect sănătoși și normali în timpul zilei. Însă, când apune soarele, nimic nu mai este la fel.

Băieții paralizează efectiv și devin incapabili să se miște sau să vorbească. Javed Akram, profesor de medicină la Institutul Pakistanez de Științe Medicale, a mărturisit că nu poate explica boala misterioasă care îi afectează pe cei doi frați.

Costul testelor și al tratamentelor încercate până acum a fost acoperit de stat. Medicii au efectuat asupra lor mai mult de 300 de analize, dar tot nu au identificat cauza paraliziei temporare.

Cazul a stârnit interesul în comunitatea medicală din Pakistan. Doctorii fac diferite teste pentru a afla factorul sau agentul care generează această paralizie misterioasă, relatează incredibilia.ro.

Părinții celor doi frați sunt… verișori!

Până acum, medicii au stabilit doar că frații nu suferă de paralizie temporară cauzată de vătămarea nervilor sau de paralizie în somn, o afecțiune care provoacă paralizia corpului în timpul fazelor de somn REM, în vreme ce creierul rămâne în stare de veghe (sau „treaz”).

O cauză posibilă este moștenirea genetică, dat fiind că mama copiilor este verișoara primară a tatălui lor. În Pakistan, căsătoriile între verii primari este o practică destul de comună.

Chiar și așa, doctorii nu cunosc ce gene ar putea produce același efect deosebit de rar în doi indivizi distincți. Cei doi băieți au mai avut doi frați care au suferit același sindrom (din cauza căruia au și murit), dar mai au și o soră care nu pare să fie afectată.

Publicat: 28 Jan. 2020, 09:01 Life
Pe aceeași temă