Cazul din Caracal e similar cu unul din Serbia! Tatal victimei e un erou si a schimbat legea contra criminalilor in serie

Publicat: 30 Jul. 2019, 15:56 News

Crimele din Caracal au starnit furia intregii tari, dupa ce doua adolescente au fost rapite, violate si mai apoi ucise cu brutalitate.

Cazul din Caracal e asemanator cu unul care s-a petrecut in Serbia. In urma cu cinci ani, si vecinii sarbi s-au confruntat cu ceva similar, cand o adolescenta a fost rapita, violata si ucisa cu multa cruzime.

Gheorghe Dinca are 66 de ani si le-a omorat pe Alexandra, de 15 ani, iar inainte, cu cateva luni in urma, pe Luiza, de 18 ani. Ambele faceau autostopul si au urcat in masina criminalului, avand incredere in aparitia fostului mecanic auto.

Chiar si vecinii l-au descris ca pe un batran cumsecade, cand nu aveau idee ca de fapt au de-a face cu o minte criminala. S-a facut o petitie online pentru decorarea Alexandrei Macesanu

Cazul din Caracal e similar cu unul din Serbia

Cazul din Caracal e similar cu unul din Serbia

In urma cu cinci ani, o adolescenta din Serbia a fost macelarita cu multa brutalitate. Cazul i-a ingrozit pe oamenii legii, iar faptasul a fost prins dupa cateva saptamani. Criminalul a fost condamnat initial la 40 de ani de inchisoare. Avea si posibilitatea de a fi eliberat conditionat.

Tatal fetei, care se numea Tijana, a gasit puterea sa lupte pentru modificarea codului penal. El a cerut instituirea unei legi numite „Legea Tijana”, dupa numele tinerei. In acest an, Serbia a modificat codul penal. De acum exista si pedeapsa cu inchisoare pe viata, fara posibilitatea de eliberare conditionata, in cazul celor responsabili de viol si crima. Este aplicabila atunci cand victimele sunt minori, persoane lipsite de ajutor sau femei insarcinate.

Colegii Alexandrei au protestat in fata Politiei

Tijana avea doar 14 ani, atunci cand i-a iesit in calea celui care avea sa-i ia viata. In seara de 25 iulie 2014, fata nu a mai ajuns acasa. Rudele ei au cerut ajutorul politiei, dar legea prevedea atunci ca trebuie asteptat 48 de ore de la disparitie, inainte de a se declansa cautarile.

Abia la doua saptamani de la disparitia fetei si declansarea anchetei, politistii au identificat un suspect. Totul dupa ce au primit ultimele date GPS de pe telefonul Tijanei. Suspectul a recunoscut in cele din urma crima, iar asa s-a aflat ca fata de 14 ani a murit chiar in noaptea rapirii.

sursa: digi24.ro

Publicat: 30 Jul. 2019, 15:56 News
Pe aceeași temă